tiistai 14. helmikuuta 2012

New York, New York!



Pitkäaikainen unelmani toteutuu vihdoin kun pakkaan Finnairin putkeen äitini ja 8-vuotiaan tyttäreni ja lähden sunnuntaina New Yorkiin! Poika joutuu (raukka parka) jäämään reissusta kotiin kun treenaa ensi viikolla Kristina från Duvemåla-musikaaliin (ensi-ilta 29.2) ja isi jää seuraksi kotiin. Toisaalta uskon että pojille tulee ihan kiva viikko ilman naisväen nalkutusta. Voivat elää kuin pellossa ja syödä mäkkärissä vaikka koko viikon ajan jos siltä tuntuu. Kunhan minulle ei kerrota niin olen asian kanssa sujut.

Meillä ei ole mitään suunnitelmia tuolle matkalle, vaan ajattelin mennä täysin fiilispohjalta. Olisi tietenkin kiva löytää jotain ihanaa tulevaan taloon.

Olenkin miettinyt käyväni Pottery Barnissa. Olen nimittäin mieheni kanssa katsonut kaikki Frendit-jaksot noin sata kertaa, ja muistelen miten Rachel rakasti Pottery Barnia. Olenkin nyt surffaillut ko. puodin sivuilla, ja löytänyt muutamia juttuja joita voisi harkita roudaavansa Atlantin yli, saadakseen taas jotain krääsää varastoitavaksi ensi talveen asti. Toki uskon että Nykistä löytyy myös muita ihania sisustuskauppoja, persoonallisempiakin, mutta ei kaiken aina designia tarvitse olla ollakseen kivaa.

Ruokapöydän ylle olisi kiva saada esimerkiksi tällaisia, 2 kpl.


Myös muuta pienempää rekvisiittaa voisi katsastaa:

suihkuverho yläkerran kylpyhuoneeseen (jonne tulee amme)

tilkkutäkki (tai useampi)

torkkupeitto

Tietenkin jos minulla olisi repullinen rahaa ja air cargo käytettävissä voisin tuoda 
kontillisen kalusteita ja sälää:





torstai 2. helmikuuta 2012

Nettisurffailun satoa, pariovet


Heipähei vaalihuuman keskeltä.

Lainhuuto ja tonttirekisteröinti on nyt hoidettu, ja kaupungin tädillehän oli jo kaksi kertaa näytetty talon suunnitelmat, eikä hänellä ole ollut juuri mitään huomautettavaa kuviin. Mutta mutta, nyt kun vihdoin saimme hakea lupaa, onkin ilmestynyt monta asiaa jotka pitäisi muuttaa. On ongelmaa katon kaltevuuden, kaari-ikkunan, talon yhden osan "massiivisuuden" jne kanssa. Aikamoista, olisihan näistä vaikka vähän aikaisemmin voinut sanoa jos on sanoakseen. Harmittaa kyllä melkoisesti, eikä todellakaan tekisi mieli alkaa muuttamaan talon julkisivua niin että meille yht' äkkiä nyt tulisikin ihan erilainen talo! Kaavakaan ei aseta mitään rajoituksia talolle. Toivotaan että arkkitehti saa nyt perusteltua ratkaisumme kaupungin lupaihmisille, ja päästää vihdoin etenemään. Talo on kuitenkin meidän mielestämme juuri tällaisena ihana. <3
(stora lusthuset Uttringe joka on lähtökohtana meidän talolle)

Noniin, muihin asioihin. Olen kyttäillyt netistä vanhoja ikkunallisia pariovia ja nyt sellaiset löytyi. Pitäisi enää vain saada ne kotiin Pirkanmaalta. Ajatuksena on siis asentaa ovet alakertaan tulevan tv-huoneen ja "salin" väliin jotta tv-huoneen saa tarvittaessa ovien taakse. Esim kun illalla katsellaan telkkaria ja lapset jo nukkuvat. Olen siis tietenkin tällaisia ratkaisuja nähnyt ruotsalaisissa blogeissa, missääs muutenkaan. Täydelliset ovet löytyivät nyt suhteellisen ok-hintaan, joten päätin ostaa varastoon. Ovet pitää toki maalata sitten, ja nikkaroida ovenkarmit, mutta uskon että tulee oikein hyvä. Ovien korkeus on 225cm ja leveys yhteensä 122cm.

Tässä on meidän ovet:


Tässä yhdet aika kivan väriset jotka löysin googlella, olisi ehkä hauska maalata meidänkin ovet jollain kivalla värillä: