maanantai 23. huhtikuuta 2012

Puu kaatuu!


Hiljaiseloa täällä, arki on lähinnä tehtävälistan purkua ja tulipalojen sammuttamista. Kutakuinkin ensimmäistä kertaa on tullut kauhunsekaisia tuntemuksia, että kuinka tästä urakasta oikein selviää! Ei niin etteikö jaksaisi ja haluaisi, mutta kuinka ehtii hoitaa kaiken? Töissä on kova kiire, lapsiakin pitäisi nähdä ja hoitaa, koti on kuin pommin jäljiltä ja to-do lista ei lyhene vaikka päällään seisoisi.

Ihme kyllä, pidän huomista lähtöä Saksaan ja intensiiviseen koulutusrupeamaan osallistumista lähes lomana. Saapahan ainakin illalla kaatua valmiiksi pedattuun hotellisänkyyn ja olla omassa rauhassa.

Tänään kävimme tyttären kanssa tontilla merkitsemässä kaadettavat puut. Puita kaatuu talon tieltä noin 10 kpl, suurin osa kookkaita koivuja ja mäntyjä. Harmi kaataa niin kauniita puita, mutta minkäs teet. Pari koivua laitetaan haloiksi, lopuista pitäisi päästä eroon. A oli reippaana sitomassa naisellisia rusetteja punaisella lahjanarulla puiden ympärille - suoraan ratsastustunnilta tulleena.


Hyvä tuli, naisenergiaa tästä perheestä löytyy!

Tontilla oli myös ihania kukkia ja tuli tosi kiva fiilis; sitten joskus on meillä tässä talo ja oma piha.


Nyt laukkua pakkaamaan...ja perjantaina 2. kokous Kvänumilla ja sen jälkeen kaikki keittiötarjoukset levitetään pöydälle, syynätään suurennuslasin läpi ja on pakko tehdä päätös sillä ensi viikolla lyödään lukkoon sähkösuunnitelmat jotka tehdään tietenkin siten, että otetaan huomioon mm. keittiösuunnitelman mukaiset pistorasia- ja valaistuskuviot. Huoh ja puh. Tämä on tosi ihanaa ja kivaa, mutta kyllä vuorokauteen tarvittaisiin enemmän tunteja.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Talon väritys

Nyt on talon värit valittu! Näyttävät tietenkin ihan erilaisilta riippuen koneen näytöstä, mutta hyvä pitäisi toivottavasti tulla!

Ulko-ovet ovat tilattu, ja sävy ilmoitettu tehtaalle (Tikkurila):


Ulkoseinät kitin valkoiset (eli hiukan kellertävä väri), tässä Ottossonin pellavaölymaalin näyte Lundagårdin sivuilta :



ja katto sitten "ärggrön" eli tuollainen valmiiksi auringon paahtaman vihreä jollainen on vanhoissa taloissa. Kaikki netin värinäytteet näyttivät niin oudoilta, joten tässä kuva valmiista katosta Planjan sivuilta:

maanantai 9. huhtikuuta 2012

The Karu Todellisuus


Otsikko on dramaattinen, mutta niin on myös se tämänpäiväinen oivallukseni että hertsileijaa, meillähän pitää oikeasti alkaa tapahtumaan jotain, n.y.t!

Ennen kuin meille myönnettiin rakennuslupa, olemme toki alustavasti sopineet aikatauluista rakentajien kanssa, mutta nythän se on niin, että jotta perustukset voidaan tehdä kesäkuussa, pitää maansiirto- yms työt aloittaa tontilla heti vapun jälkeen. Ja kun tälle hommalle on tekijät vielä palkkaamatta (alustavasti mietittynä kyllä...). Johonkin tämä aika vaan on kadonnut ja kevät tullut kuitenkin. Vaikka tontilla vielä on metrin verran lunta ja kesäkuu tuntuu niin kovin kaukaiselta. Tontilta pitää nyt kuitenkin kaataa vajaa kymmenen puuta, purkaa iso vaja (kuvassa yllä) ja raivata ryteikköä sekä kuusi- että puuaitaa.

Kirjoitin juuri raksavihkooni sivullisen to do:ta tuleville kahdelle viikolle. Onneksi suurin osa noista asioista selviää parilla puhelinsoitolla ja vastaavan mestarin tapaamisella. Sitten vaan tasajako itseni ja miehen kesken, kuka hoitaa mitäkin ja kumpi soittaa kelle. Siitä sitten vaan listaa purkamaan. LVI- ja sähkösuunnittelijat ovat aikoja sitten aloittaneet työnsä, heidät pitää nyt vain ohjeistaa paremmin. Kai tämä tästä, jotenkin sitä vaan lipsuu suunnittelemaan tapetteja ja kaakeleita ja unohtaa missä järjestyksessä tätä hommaa oikeasti pitäisi tehdä. :)

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Huhtikuu ja maa lumipeitteen alla

Kvänum Broby dunvit
Pieni blogin pävitystauko ollut, kun on pitänyt keskittyä moniin asioihin jotka vaan on pakko saada tehtyä iltaisella ja viikoloppuisin, jotta pysyttäisiin aikataulussa. Kävimme viikko sitten viettämässä viikonlopun Tukholmassa, saimme käytyä läpi talon yksityiskohdat, ikkunoiden mitat jne. Ikkunoissa ja ovissa on senverran pitkät toimitusajat, että ellei tilaus ole sisällä tällä viikolla, siirtyy koko talotoimitus joka nyt on sovittu viikolle 30. Uskon että saadaan tilaus sisään, ja omilla harteillani onkin enää vaan sopivan harmaan värisävyn valitseminen ulko-oviin. Koodi pitää sitten ilmoittaa tehtaalle. Tilasimme myös kahvat ja lukot jne ikkuna- ja ovivalmistajalta, joten kaikki ovien tilpehööri tulee nyt sitten samasta paikasta. Mielestäni esim väliovien ovenkahvat olivat suorastaan halvat kun otimme ne tehtaalta suoraan, eikä tarvitse sitten valita ja juosta sen(kin) asian takia kaupoissa.

Espoon kaupungille olen myös nyt toimittanut selvityksiä talon rakenteista, tehtaan laadunvalvonnasta jne. Kun rakennamme talon jollaisia ei Espoossa aiemmin ole rakennettu, pitää antaa tädeille ja sedille taustatietoa normaalia enemmän, mutta mikäs siinä, hyvä jos tutkivat asiat ajoissa ja ei sitten toivottavasti tule rakennustyömaata viivästyttäviä asioita tuon osalta.

Olen nyt myös käynyt keittiökaupoilla enemmänkin. Nixillä Porvoossa kävin pyytämässä tarkennetun tarjouksen ja lisäksi kävin Kvänumilla, saan sieltä tarjouksen kunhan voin tomittaa tarkemmat mitat kaikista seinistä. Arkkitehdillä on se työn alla. Kvänum saattaa ylittää budjetin, mutta sittenhän se selviää. Nixi varmasti sopii budjettiin mutta katsellaan tietenkin kokonaisuutta eikä yhtä tekijää; laatua, hintaa ja fiilistä. Kolme vaihtoehtoa siis pelissä tällä hetkellä (Nixi, Kvänum ja Vanhanajan keittiöt josta sain tarjouksen jo ennen joulua). Budjetti joustaa jos on tarve, tingitään sitten jossain muualla. Kvänumilla minua kiinnostaa kaksi hyvin samankaltaista keittiötä, Broby tai Dalby. Eroa näissä taitaa olla vain peilioven profiilissa, hyvin samankaltaisia siis. Laatu on mahtavaa.

Kvänum Dalby dimgrå

Eilen kävimme koko perheen ja yhden ystävän voimin OmaKoti messuilla. Grohella oli hyvä messutarjous hanoissa, kyselin Diapolilta komposiittitasojen hintoja (jos ottaisi sieltä, eikä keittiötoimittajan kautta) ja lisäksi juttelimme hyvän hetken Parketti Romanoffin osastolla. Siellä oli tosi mukava myyjä, ja pitääkin olla häneen yhteydessä lattiahankitojen tiimoilta. Kyllä mä olen sellainen, että jos palvelu jossain on tympeää niin ostan tavarani muualta; maailma on tavaraa täynnä ja huonolla palvelulla ei ainakaan minusta asiakasta saa. Kiva jos sattuu kohdalle ihminen joka on kiinnostunut, avulias, osaa tehdä omia ehdotuksia jne. Onneksi tämän projektin tiimoilta on tullut vastaan pääosin tosi kivoja ihmisiä jotka ovat aidosti kiinnostuneita löytämään sen juuri meille sopivimman vaihtoehdon. Vain kerran on tullut vastaan myyjä joka kutakuinkin halusi nähdä tiliotteen ennenkuin lähtisi mitään suunnitelmaa meille edes tekemään. Sellaisesta tulee kyllä tosi kurja olo.