lauantai 30. kesäkuuta 2012

Lomalla viimeinkin

Villa Fridhem lomailee heinäkuun ja toivottaa kaikille ihanaa kesää. Meillä on luvassa saaristoelämää, kesähäitä, kotiseutumatkailua Pohjois-Karjalaan, Pori Jazzeja miehen kanssa, Ilosaarirockia koko perheen voimin ja rentoutumista. Nauttikaa!

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Talon suunta on ylöspäin

Loman kynnyksellä on aihetta iloon, anturat valetaan torstaina, ja jo nyt näkee talon muodon. Tästä se lähtee nousemaan! :)



lauantai 16. kesäkuuta 2012

Joulua ei uudessa kodissa tätä menoa vietetä



Pitkästä aikaa ajattelin laittaa pientä väliaikaraporttia tänne. Eipä ole paljoa huvittaut viime aikoina kirjoitella.

Tontilla on viimeisten viikkojen aikana jatkettu maatöiden parissa. On merkitty kulmat, kaadettu pari puuta lisää, on hieno avokallio pilattu räjäyttämällä sen läpi kanava viemäriputkille (liitoskohta sijaitsee ihan väärässä paikassa talon paikkaan nähden), porattu 120m reikä maalämmölle (pärjättiin yhdellä reiällä, mikä tietty on positiivista) ja aloitettu uuden tien rakentaminen. Ensi maanantaina HSY:n miehet tulevat noita viemäriliitoksia tekemään, Fortum kaivaa vanhan ilmakaapelin maan alle ja maatöiden pitäisi olla valmiina ennen juhannusta.




Tarkkaavaiset blogin lukijat saattavat huomata, että myöhässä ollaan. Niinhän sen piti olla, että nämä kaikki olisi ollut tehtynä jo muutamia viikkoja sitten, ja perustustenkin pitäisi olla valmiina kahden viikon päästä. Perustuksia ei vielä ole aloitettu; niitä tehdään viikko juhannuksen jälkeen, sitten työmiehet lähtevät lomalle ja palaavat heinäkuun lopulla. Talopakettia ei siis voida ottaa vastaan viikolla 31 kuten suunniteltiin, vaan talotoimitusta joudutaan siirtämään, todennäköisesti neljällä tai viidellä viikolla. Eilen juttelin pystytysporukan kanssa, he lupasivat selvittää miten heidän muut projektinsa pysyvät aikataulussa, eli missä vaiheessa heillä on mahdollisuus tulla meille. Tämä kun selviää niin voin sitten talotehtaalle vahvistaa uuden ajankohdan. Mutta se on saletti, joulua vietetään vielä tässä VVO:n 1600e/kk vuokrakämpässä muovimattojen, pygmikeittiön ja antiikinaikasesti toimivan kylpyhuoneen kanssa. Tuollakin extra kuukauden tai parin vuokralla olisi voinut ostaa aika monta rullaa tapettia, savupiipun tai saunan lauteet.



Mua masentaa, mutta toisaalta en enää jaksa murehtia ja olla ihan hajalla (nekin tunteet on koettu). Viivästykset johtuvat siitä, että Espoon kaupunki soutaa ja huopaa. Ei siitä, että talotehtaassa tai tekijöissä olisi vikaa. Ensiksi helmikussa sanovat että ruotsalaisen talotehtaan rakennelaskelmat ovat ok, aloituskokouksessa sanovat sitten ettei olekaan. Mistä sitä sitten kesän kynnyksellä yht' äkkiä löytää tarpeeksi pätevän tekijän rakennelaskelmille? Noh, löydettiin mutta 4 viikkoa meni siihen että talotehdas ja suomalainen rakennelaskija yhteistyössä sai tehtyä kaikki tarvittavat piirustukset ja laskelmat uusiksi. Sitten kysyn sähköpostitse kaupungilta sopiiko toisen asian hoitaminen tietyllä tavalla. Saan mailitse vastauksen että on ok ja tämän mukaan edetään. Mutta sitten kappas vaan kun asia on hoidettu näin, niin se ei olekaan ok. Vaan uusiksi menee taas. Miten tämän kokoisessa kaupungissa voi olla näin vaikeaa? Inkoolainen mestarimmekin hokee jatkuvasti että tämä on sitten viimeinen kerta kun hän on mestarina Espoossa. Ja luonteelleni tyypilliseen tapaan minä taas koen että kaikki on mun vikaani ja mun pitäisi selvittää ja korjata kaikki asiat. Onneksi mieheni on jäänyt lomalle ja ottaut hoidettavakseen paljon asioita.