tiistai 28. elokuuta 2012

Taloasennuksen 2. päivä

Talon alakerta asennettiin eilen.
Ulkoseinät ovat kaikki paikoillaan, ja myös väliseinät tulevat elementteinä, ja niistä on suurin osa löytänyt paikkansa myös.

Ihan näillä hetkillä saapuu tontille kolmas rekka jonka kyydissä on yläkerran seinät. Itse pääsen paikalle ihastelemaan vasta työpäivän jälkeen.

Pääovi seinineen ilmassa

Tässä saunan ikkuna. Ihanaa kuinka paljon puuta tässä talossa on. :)

Alakerta lähes valmiina

Ennen väliseinien asennusta

Väliseiniä pinossa

maanantai 27. elokuuta 2012

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Adjö sauna ja tervetuloa tie!

Viimeisiä hommia kun talon tuloon on 5 päivää! Sauna on tänään vedetty maan tasalle ja uusi tie on valmis. Lisäksi uusi sähkökaappi ja sen putket ovat nyt paikoillaan. Huomenna saunan jämät nostetaan lavalle, tasoitetaan maa sen alta, viedään koneet pois. Perjantaina tulevat rakennustelineet ja ne kootaan viimeistään lauantaina.

Kun uusi sisäänajo on tehty tuntuu etupiha ihan ok tilavalta. Jossain vaiheessa olin varma ettei siihen mahdu edes autoa. Tosi hyvä tuli.

Tässä kuvia tältä päivältä, mm. Dagens Nyheteriä vuodelta 1958 käytetty saunan eristeenä. Paloturvallista ja tehokasta!

tiistai 21. elokuuta 2012

Aamuisia kuvia

Matkalla töihin voi poiketa fiilistelemässä tulevaa. Otin myös viimeisen kuvan saunasta josta piti tulla meidän jouluaattosauna. Ei tule. Laitan tuohon pyykkitelineen tai kasvimaan.

maanantai 20. elokuuta 2012

Jaksaa, jaksaa

7 yötä jäljellä.

Tänään olen saanut hoidettua taas monta asiaa, ja mies vähintään saman verran. Itse sain hoidettua Espoon Rakennusvalvontaan saunan purkuilmoituksen (ja 4 liitettä) ja mieheni buukattua saunalle kyydin pois tontilta. Toisin sanoen sauna-reppana vedetään kaivurilla nurin ja viedään kuorma-autolla pois. Tällä aikataululla ei nyt vaan ehdi tai kykene sen hellävaraisempaan purkuun. Kaivuri lähtee tontilta torstaina eli aikaa ei kummoisesti ole.

Lisäksi on tilattu rakennustelineet appiukon ystävällisellä avustuksella, aikataulutettu erinäisiä asioita ja lähetetty x määrä sähköposteja aiheeseen liittyen. Perjantaina talomme lastataan rekkoihin rapakon toisella puolen. Aikamoista.

Esikoisemme lähti aamulla leirikouluun joten kotona on yksi vähemmän huolettavia tällä viikolla. Ehkä ihan sopiva niin, pojalla on reissussa varmasti hauskaa.

Huomenna luvassa kampaaja ja Creannossa Kvänumin keittiötilauksen tekeminen. Ja perussäätöä. Lopussa kiitos seisoo ja lauantaina alttarille astelee kauniin morsiamen lisäksi kaksi ihanaa kaasoa ja kolmas jolla ehkä on orastava vatsahaava. Mutta ainakin nätisti värjätty tukka. ;)

Ajatella jos tammikuussa ihan pääsisi oman kotiin. Jos kaikki menisi nyt niinkuin pitääkin. kop kop.

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Lähtölaskenta

Talon saapumiseen on viikko.

Perustukset odottavat valmiina, jokainen putki ja piuha on paikoillaan ja valut valettu taloon ja terasseihin. Kaivurimiehemme Janne tekee tulevalla viikolla vielä viimeisiä maansiirtotöitä, eli mm. autopaikoille soran levitystä jne.

Nyt näyttää siltä että vanha pieni saunarakennus pitää purkaa. Tosi surullista, mutta ei sille nyt mahda mitään. Saunan perustukset ovat haljenneet tosi pahasti, niin että pohjoisseinän koko sokkeli on irronnut ja makaa niin vinossa että saunan ulkoseinän laudoitus on irronnut. Irronnut sokkeli toimii ikäänkuin vipuvartena seinän laudoitukselle. Noh...lisäksi kun uudelle talolle on tehty perustukset ja maata nostettu tulevat talon ympäriltä, on vanha saunassa tontin laidalla ihan väärällä korkeudella, ikäänkuin kuopassa.

To do-lista tälle tulevalle viikolle on pitkä. Sen lisäksi että pitää tarkistaa pankkiasioita, vakuutuksia, purkaa sauna ja kärrätä se pois tontilta, hoitaa rakennustelineet paikoilleen ja aikatauluttaa kaikki peltisepistä savupiipun tekijöihin on minulla tulevana lauantaina kunniatehtävä ystäväni kaasona. Joten tällä viikolla tarkistetaan myös juhlapaikka, ompelutetaan mekkoon olkaimet, käydään kampaajalla kahdesti ja hoidetaan perhe ja päiväduuni. Vauhdikas viikko siis luvassa. :) Mutta ovathan nämä kaikki tehtävät ja tekemiset palkitsevia ja mukavia kuitenkin.

Yritän nyt taas kunnostautua blogini päivityksen suhteen. Kiva varmaan sitten itsellekin jälkeenpäin seurailla tämän tulevan ajan tunnelmia.

27.8.2012 paikalle kurvaa siis kaksi rekallista taloa, 28.8. seuraavat kaksi. Myöhemmin tulee sitten ovet ja muut materiaalit mitä talon mukana tulee. Pystytksen hoitaa Tricolme Oy joka on pystyttänyt paljon Karlsonhuseja ympäri Eurooppaa. Onneksi löytyi kokenut porukka meidän talon pystytykseen, kun kyseessä nyt kuitenkin on Suomen ensimmäinen Karlsonhus. Rami miehineen on paikalla noin viitisen viikkoa, sitten urakkaa jatkaa taas Termohus joka on hoitanut perustukset jne tähän asti.

Pidelkää meille peukkuja. :)

perjantai 10. elokuuta 2012

...myyntiin menee

Jos joku on kiinnostunut ostamaan AmandaB:n tammisen ruokapöydän, kun sittenkin haluan toisenlaisen, niin olkaahan yhteydessä!

Koko 200x100cm ja jatkopala 40cm. Tällaisen samalaisen voi edelleen tilata AmandaB:ltä 2465€ hintaan, omastani luovun tonnia halvemmalla. Uusi ja edelleen laatikossaan.

perjantai 3. elokuuta 2012

Terassin perustukset ja putkistoa

Viimeinen viikonloppu saaristolaisena on alkanut. Olen ollut töissä jo viikon ja paluu sorvin ääreen on ollut raskas. Töissä on edelleen aika hiljaista joten päivät tuntuvat pitkiltä ja aamuisin on kamalan vaikea nousta. Ja nyt perjantaina klo 20.00 olen ihan kanttuvei väsynyt ja odotan vain että lapset väsyvät ja voisi itsekin mennä nukkumaan.

Talon saapumiseen on 3 viikkoa ja tontilla näyttää nyt tältä: