sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kodinkonehankintoja

Sunnuntaita!

Tänään oltiin muutaman muun suomalaisen seurana Messukeskuksen Expert-messuilla. Missio oli nytkin selkeä; hankkia kodinkoneet - mahdollisimman halvalla.

Kodinkoneiden mallit oli etukäteen katsottuna ja vertaileva tarjouskin pyydetty, mutta ajateltiin että josko vielä hiukan saisi hintaa tingattua. :)

Nämä lähti tilaukseen, päädyttiin siis lopulta kuitenin metallin värisiin kun liesituuletinkin piti vaihtaa rosteriseen:

AEG jääkaappi A73800KMXO ja pakastinkaappi A72900GNX




Yläkaappiin integroitava mikro, AEG MC1763EM



Integroitava tiskari AEG F65052VI0P


Kuivusrumpu AEG T76480AH



Vanha pesukone meiltä löytyykin ja se on vielä ihan kelpo peli. Kaupan päälle diilattiin Sodastream ja 30eurolla Electroluxin valkoinen imuri. 

Luulen että tehtiin ihan hyvät kaupat ja onpahan taas yksi asia hoidettu.

Tänään jatkettiin maalaushommia tontilla ja huomenna pitäisi peltiseppien vihdoin saapua töihin. Viikon päästä pitäisi saada lämmöt päälle taloon, sitä odotellessa...

Mukavaa viikkoa kaikille. :)
(20 000 lukukertaa blogilleni meni juuri rikki, ihan kiva että trafiikkia on näinkin paljon)







tiistai 25. syyskuuta 2012

Pakkolepo

Peltisepät ilmoittivat että pääsevätkin hommiin vasta ensi viikolla.

Raksalle tuli siis väliviikko. Lepoa eikä mitään säädettävää tai valvottavaa. Ehkä se on ihan ok.

Kuvan räystäät on muuten jo maalattu. Mutta kyllä räystäitä vielä riittää maalattavaksi, kunhan vain sattuisi sadeton päivä kohdalle.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Upea peltikaappi myynnissä - MYYTY


muoks. kaappi löysi jo uuden kodin!

Se nyt vaikuttaa olevan niin että meidän ihana peltikaappi ei mahdu uudessa talossa mihinkään! Voi tätä surua, mutta olen jotenkin pohjakuvista mitannut väärin sen kodinhoitohuoneen seinän mihin kaapin piti tulla. Joten, myyn pois tämän. :( Tarjouksia saa tehdä. 

Olen itsekin maksanut kaapista useamman satasen, lisäksi vuokrannut pakettiauton ja hakenut kaapin monen sadan kilometrin päästä, joten ihan pilkkahintaan en voi tästä luopua. Mutta halvemmalla tämän saa kuin Habitaresta jossa vastaavista antiikkipuolella pyydettiin pitkälti yli tonni...

Kyseessä siis vanhan liiton pukukaappi, valmistaja Metalliteos Helsinki (plakaatti löytyy yläkulmasta)..ei hajuakaan iästä mutta vanha on...hiekkapuhallettu eli valmis maalattavaksi. Koko K 195, L 119, S 46, hyväkuntoinen, ehjä ja komia.

Espoossa.


perjantai 21. syyskuuta 2012

Kaikki on helppoa kun sen osaa - Iso Kiitos

Melkein oli tänään haikea tunnelma kun Tricolmen pojjaat pakkasivat tavaransa pakuun ja lähtivät tontilta. Niin meni 4 viikkoa, ja pystytysporukan osuus on valmis. Miehet suuntaavat jo maanantaina Hollantiin pystyttämään Karlsonhus Newport-talon.

Kaikki on näiden kundien kanssa mennyt hienosti - siitä iso ja nöyrä kiitos. En aio elämässäni rakentaa kuin yhden talon, ja on ollut mahtavaa saada näin hyvä porukka auttamaan projektissa.

Termohus joka jatkaa tästä, on vielä kaksi viikkoa kiinni toisella työmaalla, joten talon sisällä ei kahteen viikkoon taida tapahtua mitään. Peltikattoa aletaan laittamaan ensi viikolla, joten projekti kuitenkin etenee. Itse menemme viikonloppuna siivoamaan tonttia ja maalaamaan räystäitä.

Takki on tyhjä näin perjantaina, nyt odottaa sohva ja ehkä lasi viiniä. Yritän viikonloppuna ottaa valokuvia talolta jotta saan tännekin kuvia yläkerrasta jossa siis nyt on vaneri lattiassa ja kaikki väliseinät paikoillaan.

torstai 20. syyskuuta 2012

Farrow & Ball - as perfect as colour gets

Värien mallailua tapettien ja lattian kanssa
Kävin tänään hakemassa uuden tummemman lattialaatan ABL-laatasta. Tuo on nyt perfect.


Olen aikalailla pakkomielteinen sisustaja. Tai ehkäpä pakkomielteinen monessa muussakin asiassa, mutta tässä sisustus- ja talonrakennusasiassa pakkomileteeni ovat tulleet esiin melko selkeästi.

Bongailen ideoita, värejä, materiaaleja ja esineitä netistä, mutta myös kaikista niistä sadoista sisustuslehdistä joita olen aikuisiälläni ostanut, saanut, perinyt ja dyykannut paperinkeräyksestä. Niinhän minä alunperin talomallimmekin bongasin; pienestä ilmoituksesta ruotsalaisen sisustuslehden viimeisiltä sivuilta.

Samoin on käynyt myös Farrow & Ballin maalien kanssa. Pikkuhiljaa olen törmännyt kyseiseen Englantilaiseen maali- ja tapettivalmistajaan yhä useammassa lehdessä. Niiden perusteella olen paukuttanut googlea ja keräillyt koneelleni ja pinterestiin kuvia. Ihania, täydellisiä ja täyteläisiä sävyjä jotka tekevät kodista kodikkaan. Ja kodikkuus on minulle omassa kodissa se kaikkein tärkein ominaisuus. Ei tarvitse olla designia, luksusta tai kimallusta. Vaan luokseen kutsuvaa, lämmintä ja kodikasta. Ja mielellään mielenkiintoisia yksityiskohtia, värien harmoniaa ja yllättäviä yhdistelmiä uutta ja vanhaa. (Meillä lähes kaikki kalusteet ovatkin käytettyinä ostettuja tai sukulaisilta perittyjä, ja mielestäni tavaroilla saaolla värikäs menneisyys. Muutamia modernimpia ja uusia juttuja sekaan, niin sitten ei talo näytä museolta.)

Suomessa Farrow & Ballin maaleja myy kaksi paikkaa joista toinen, Atmosfera, sijaitsee täällä kotikaupungissani Espoossa. Tilasin ihanan F&B:n värikartan varmaan jo vuosi sitten, ja tänään värikarttani onkin saanut useammalta taholta kommentteja; onpas ollut kovassa käytössä! No niin onkin; värikartta on ruttuinen ja siinä on paljon merkintöjä. Se on ollut minulle kovin rakas ja sitä on mallailtu niin kaakeleiden, tapettien kuin parkettimallien kanssa. :D

Meillä on tarkoitus maalata alakerrassa yhdellä neutraalilla mutta lämpimällä beigen-harmaalla sävyllä eteinen, portaikko, käytävä ja suurin osa olohuonetta. Yhdelle seinälle tulee se keittiön harmaakuvionen tapetti joka siis jatkuu keittiöstä koko seinän loppuun aina olohuoneen puolelle asti. Muuten kyseinen tila siis maalataan. Atmosferan Marian suosituksesta tähän tilaan harkitaan nyt *Skimming Stone* maalia. Itse olin miettinyt toista harmaampaa sävyä, mutta kun myyntinäyttelyssä näin kyseisen sävyn isommalla pinnalla tuntuikin se kovin kylmältä. Alakertaan tulee lisäksi *Theresa's Green* sävyä kodinhoitohuoneeseen. Tämä sävy on hyvin lähellä sitä lasikaakelin väriä joka tulee viereiseen kylpyhuoneeseen yhdelle seinälle. Tuo sävy valittiin siis sen perusteella.
Elephants breath (yläkerta) ja Skimming stone (alakerta). Sekä keittiön tapetti (Sandberg)

Yläkerran aula jossa on korkea katto ja suuri kaari-ikkuna saa todennäköisesti *Elephant's Breath* maalia pintaansa. Se on hiukan tummempi sävy kuin tuo Skimming stone, mutta sävyt sopivat täydellisesti yhteen keskenään. Ellei alakerran tv-huoneeseen keksitä tapettia, ajattelin maalata senkin huoneen tuolla *Norsun Hönkäyksellä*. Todella kaunis sävy, etenkin kun mallailin sitä luonnonvalkoisen kanssa, jalka- ja kattolistoja simuloidakseni.

Pojan huoneeseenhan tulee Sandbergin oranssinsävyinen tapetti yhdelle seinälle. Muihin seiniin tulee sitten *Hardwick white* maalia. Väri tosin ei ole valkoista nähnytkään, en oikein ymmärrä mistä tuo väri on saanut nimensä. Väri on sellainen hiukan mudan ja harmaan sävyinen, saman värinen kuin tapetin pohjaväri. Tosi kaunis.

Sain mukaani näistä neljästä sävystä pienet 100ml purkit joilla pääsen sotkemaan viikonloppuna. Jos värit ovat niin hyvät kuin miltä nyt vaikutti, tilataan näitä. Maalit tulevat valmiina Englannista, niitä ei siis sekoiteta täällä. Ymmärsin että värit olisivat tosi riittoisia, kun normimaalilla maalaa 7m2/litra, riittää tämä maali 12 neliöön. Kaksi kerrosta pitää toki maalata kuten muillakin väreillä.

Ja mikä parasta, sain tänään ihka-uuden värikartan. Vanhan kyllä säilön muistona tästä prosessista.

Theresas's green - Hardwick White - Skimming stone - Elephant's breath

Mitäs pidätte valitsemistani väreistä?
(näytön asetukset toki saattavat täysin vääristää värejä...) 

tiistai 18. syyskuuta 2012

Ilve huudettu!


Habitaressa oli Gasumilla taas osasto. Viime vuonna möivät näytteillä olleet hellat suljetulla huutokaupalla, eli helloista sai laittaa sähköpostilla tarjouksen. Silloin ei napannut.

Tänä vuonna Gasum oli lykännyt kaikki hellat Huuto.netiin myyntiin. Kyttäilin yhtä mustaa liettä joka oli muuten samanlainen kuin se jonka olimme ajatelleet hankkia, mutta kuuden kaasupolttimon sijaan siinä oli 4 kaasupoltinta ja kaksi induktiolevyä. Tämä liesi on myös kiiltävä musta, kun me olimme ajatelleet hankkivamme mattapintaisen.

Noh, sain nyt sitten huudettua tämän esittelyuunin meille. Sen ovh oli yli 4000€ ja joudun siitä pulittamaan 2320€. Alennus siis on tuntuva. Tämä oli tietenkin tyypillisesti ainoa noista huudettavista liesistä jota havitteli useampi kuin yksi ostaja, ja hinta nousi 300€ lähtöhinnasta, harmikseni. Emme toki olisi noin hifiä induktio-kaasu-comboa edes hankkineet vaan se perusmalli jota olimme katselleet oli kyllä paljon edullisempi. Mutta siihenkin verrattuna saimme nyt ihan hyvin 600€ säästöä ja paremman lieden kaupan päälle. Nuo induktiolevyt ovat hyviä etenkin sitten kun lapset itse alkavat enemmän käyttämään hellaa.

Nyt pitää vaan miettiä huuva/liesituuletin asia uusiksi. Sitä mallia jota olimme miettineet ei saa kiiltävänä, ja onko mielestänne katastrofaalista jos liesi on kiiltävä- ja huuva mattapintainen? Tai sitten pitää vaan yksinkertaisesti löytää uusi, korvaava tuote.

Muut keittiön kodinkoneet ovat sitten AEG:n. Tiskari integroitu, muut ihan normaaleja. Valkoisia. Rosterisia koneita meille ei voi hankkia, rähmäkäpäliä koko porukka.

maanantai 17. syyskuuta 2012

Sandberg - tapettiprojekti

Kun saimme lattiat päätettyä yritän seuraavaksi saada päätettyä tapetit. Niissäkin riittää haastetta; naiselliseen tapaani olen muuttanut mieltäni hyvin monta kertaa. 

Aikaisemmissa kodeissamme on aina ollut tapetit, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Kun vielä asuimme Töölössä lasten ollessa pieniä, ei tapetteja ollut. Eikä niitä Töölöläisasuntoon ehkä kaipaakaan.  Mutta sen jälkeen on seiniämme koristaneet tapetit, ja ne ovat lähes aina olleet Sandbergin. Poikkeuksia on ollut kaksi; yhdessä makuuhuoneessa on ollut Harlequinin sininen Arboreta-perhostapetti, ja yhdessä portaikossa hopepohjainen Zoffanyn köynnöstapetti. 

Villa Fridhemiin on tulossa ainakin näitä tapetteja joita olen käynyt Marickenissa valitsemassa. 
Väriskaala on hyvin hillitty - ehkä jopa hiukan tylsä-, mutta tuodaan taloon sitten enemmän väriä vaikka tekstiilein ja löytyypä meiltä muutama värikäs kalustekin. Ne seinät joille ei tule tapettia maalataan varmaankin jollain harmaaseen taittavalla. Kodinhoitohuoneeseen vaalea vedenvihreä sävy ehkä, ja ehdottomasti pestävä maali.

Keittiöön tulee valkoisten kaappien ja mattapintaisten mustien tasojen kaveriksi tämä:

Edvin ljusgrå


Tv-huoneeseen olen kaavaillut tätä (mies tosin vastustaa toistaiseksi, yritän neuvotella):

Sophie grå

Eteisen pikkuvessaan tulee värikäs marokkolaiskaakeli lattiaan ja sitten seiniin 130cm korkeuteen valkoinen kaakeli. Sen yläpuolelle sitten tapetti joka on nyt jo mukana 3. kerran:

Marcel grå

Eteisessä sijaitsevaan vaatehuoneeseen tulee ehkä tämä (aiheeseen sopivana), mutta olen aika epävarma:

Mr & Mrs Collins svart



Muita vaihtoehtoja ovat nämä:

Nikolaj mörkgrå
Cristophe svart





















Portaikkoon haluaisin ehkä jonkin tapetin myös, mutta sitä en ole päättänyt. Toisaalta jos siellä seinille tulee tauluja tai valokuvia kävisi taustaksi ihan yksivärinen seinä.

Lapset ovat itse valinneet tapettinsa. Nuri neiti 9v on valinnut omaan huoneeseensa tämän:

Rut ljusgrå - onpas huono kuva mutta kyseessä kaunis ruutu

Varhaisteinimme valitsi tämän yhdelle seinälle:



James Mörkorange


Meille tulee makuuhuoneeseen tämä raidallinen Kiki-tapetti joka on uusimmasta Edward-mallistosta:

Kiki beige

Työhuoneen tapettia ei ole valittu, tapetti riippuu siitä mitä kalusteita sinne lopulta päätyy.

lauantai 15. syyskuuta 2012

Noin 20 mallipalaa myöhemmin...




Parketinvalintaprosessi on ollut haastavin osa pintamateriaalien valintaa.
Seuraa pitkä sepustus asiasta jonka pitäisi olla hyvin simppeli.

Vuosi sitten Habitaressa kävimme jo monen parkettimyyjän puheilla ja katselimme vasta suunnitteluvaiheessa olevaan taloomme lattiaa. Lattia on yksi tärkeimmistä päätöksistä materiaaleissa, ellei jopa tärkein minulle henkilökohtaisesti. Se on hyvin näkyvä elementti, eikä sitä vaihdeta tapetin tavoin vaikka muutamien vuosien välein. Sen on tarkoitus kestää hyvin kauan.

Omat haasteensa parketin valinnalle teetti budjetti. Haaveet esim. Novafloorin Trinity-lankkulattiasta piti kuopata nopeasti hinnan takia. Seuraavaksi haaveilin kauniista Kährsin parketista. Sen noin 80€ neliöhinta tuntui siedettävältä vielä raksaprojektin alkuvaiheilla, mutta mitä enemmän maansiirtotyöt söivät sisustusbudjettiamme, sen pahemmalta tuokin hinta kuulosti. Kriteereinä oli myöskin se, että parketti olisi yksisauvainen, sävytetty normitammea vaaleammaksi, tai harmaan sävyiseksi. Itse olin jossain vaiheessa valmis siirtymään 3-sauvaiseen parkettiin jonka kanssa olemme eläneet kahdeksan onnellista vuotta, mutta mieheni on koko ajan toivonut yksisauvaista.

Mallipaloja on siis tilailtu aika paljon, ja tarjosupyyntöjä lähetelty jonkin verran. Todellista soutaa-huopaa meininkiä.  Parketti Romanoffin olen maininnut tosiaan jo vuosi sitten täällä blogissa, kävimme jututtamassa heidän myyjäänsä jo viime vuoden messuilla. Olen kertaalleen käynyt myös heidän myyntinäyttelyssään Vantaalla katsomassa vaihtoehtoja. Lähinnä Elletin malleja. Välillä jo melkein tilasimme yhden lattian heiltä, mutta se sitten jäi kun jokin siinäkin lattiassa minua jäi kaivelemaan. Sittemmin melkein jo päädyin Novafloorin Arktikseen Niittylän lapset-blogin Miian suosituksesta, mutta siinäkään kohtaa en uskaltanut tehdä päätöstä.

Kun siis tänään marssimme koko perheen voimin Habitareen oli missio selvä: nyt saisi jahkailu loppua eikä ilman parkettia olisi kotiin tulemista.

Tämän pelin ratkaisi siis ihailtavan innokas, sanavalmis ja hauska myyjä, suht' hyvin onnistunut tinkaus ja kaunis tuote. Kun käy muutamalla messu-osastolla toteamassa että myyjät ovat flegmaattisia, hinnoissa ei kuulemma ole yhtään neuvotteluvaraa (ilman katettako ne lähtökohtaisesti hinnoittelee tuotteensa?) vaikka kaupat oltaisiin valmiita tekemään siinä ja heti, niin on hyvin mukavaa päästä kunnolla hieromaan kauppoja. Itsekin kun tekee myyntityötä, on tällainen tosi piristävää.

Lyötiin siis kättä päälle ja laitettiin parketti tilaukseen. Meille tulee hiukan suunniteltua rustiikkisempi lattia; Timberwisen Tammi Vintage Pyhä . Sen meille myy Parketti Romanoff. Yllä olevassa kuvassa vastaava lattia, hiukan eri sävy. Toivotaan että kestää koiran kynnet jotenkuten ja on sitten omalla paikallaan meidän kotona yhtä kiva kuin messuilla. Lattia on mielestämme kaunis, luonnollinen ja laadukkaan oloinen. Eikä kuitenkaan kamalan hintainen.

Ja huom. tämä ei ole maksettu mainos, mutta pakko kehua että kyllä jäi kiva fiilis sekä tuotteesta, henkilökunnasta (sekä Romanoffin että Timberwisen) ja koko messuista. Pikkuhiljaa alkaa pakka olemaan koossa.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kuvapäivitystä

Tässä muutamia kuvia viime päiviltä kun ei ehdi sen kummemmin tarinoida! Viime päivinä on saatu savupiippu, on tehty ilmastointi-, putki ja sähköhommia sekä pystytysporukka on jatkanut omia hommiaan. Tänään oli runkotarkastus (kaikki ok siinä) ja tuli kuorma listoja, ovia jne. Ensi viikolla aletaan työstämään vihreää peltikattoa.

Osalla tekijöistä on perus "pessimisti ei pety-asenne" ja yritän itse pysyä positiivisena ja ottaa heidän asenteensa huumorilla. Kaikki kun on hyvin ja vastoinkäymiset toistaiseksi pieniä. Mutta pakko erikseen kehua Tricolmen (pystytysporukka) kundeja. Miehenikin tänään kehui mulle että jos toi porukka tekisi koko talon niin sitä ei huomaisi rakentavansa ollenkaan. Niin sujuvasti heidän työnsä sujuu. Ja asenne on kohdillaan.

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Viikonloppu raksalla

Hyvää sunnuntaita

Viikonloppuna ollaa koko perheen voimin oltu raksalla. Sää on vaihdellut lähes helteestä kovaan tuuleen ja rakeisiin; välillä oli maa ihan valkeana raekuuron jälkeen.

Tontilla ollaan tehty erinäisiä hommia. Sellaisia hommia joihin omat taidot riittävät, eli lähinnä siivoilua, halon hakkuuta, halkokasan pinoamista, lautakasojen siirtelemistä ja ryteikön raivaamista. Lapsetkin suostuteltiin pomimimaan mätiä omenoita ämpäriin ja kantamaan lautoja, ja olikin ihan kiva kun koko perhe oli yhdessä omaa kotia ja pihamaata laittamassa. Tontilla on käynyt myös paljon vieraita, ja aina on yhtä kiva kun saa tavata kavereita. Pitäisi melkein virittää grilli tontille ja hoitaa ruokahuolto työnteon lomassa.



Viikonlopun aikana on tontille tuotu myös kolme kuormaa maata jolla tasoitetaan pihaa. Olisi hyvä jos saisimme osan pihasta kuntoon jo nyt syksyllä sillä ensi keväälle riittää kyllä pihaprojektia muutenkin. Taas on taitavia tyyppejä liikkeellä kun kuorma-auton kuljettava rutinoituneesti peruutteli ison auton siirtolavan ja rakennustelineiden välistä takapihalle. Itse kun en edes henkilöautoa tuonne uskaltaisi peruuttaa. Mietimme myös piatien tulevaa päällystä; asvaltti olisi käytännöllinen ja helppohoitoinen, luonnonkivet kauniimmat.

Ollaan myös mallailtu lattiakaakeleita ja parkettinäytteitä paikan päällä. Ensi viikon Habitaressa toivon löytäväni puuttuvia juttuja.


Ensi viikon mieheni on työmatkalla ja itse asennoidun autonkuljettajan rooliin ja tiukkaan viikkoon. Laskin että maanantain ja torstain välisenä aikana on meidän kahdella lapsella yhteensä 10 harrastusta tai muuta menoa. Osaan toki kulkevat itse, mutta on tämä arjen aikataulutus aikamoista.

Seuraavaksi raksalla asennetaan savupiippu, maanantaina tulee sekä sähkäri että putkimies suunnittelemaan omia hommiaan ja asennusporukka jatkaa vielä 2 viikkoa talon ulkopuolisten yksityiskohtien sekä sisäpuolen koolausten jne kanssa. Hyvin etenee siis. :)

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Nyt ei syyssateet haittaa...

...kun on katto tiivis. Huomenna tulee peltiseppä ottamaan mitat peltikattoa varten.

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

"Det är ju som en karamell!"



Viime viikko meni niin nopeasti etten ole ehtinyt tehdä tänne kunnollista päivitystä aikoihin. Muutamia kuvia olen lähettänyt puhelimen välityksellä, mutta siinä se.

Talotoimitus alkoi 27.8, eli viime maanantaina. Toimitusta edeltävä viikonloppu meni ystävien häissä, ja kaason painava vastuu vaati myös painavat jatkobileet eikä tunnelma maanatai-aamuna klo 7.00 tontilla ollut ehkä ihan niin levännyt kuin olisi voinut toivoa. Mutta saavuttuamme tontille oli hymy herkässä; oman kodin saapuminen on iso juttu, ja tätä olikin odotettu melkoisesti.

Tricolmen miehet olivat saapuneet tontille sunnuntaina tekemään valmistelevia töitä. Maanantaina nostettiinkin sitten elementtejä paikoilleen suoraan rekan kyydistä. Ensimmäinen rekka tuli aamu seitsemältä, toinen kello 11.00. Aikamoista millaisella vauhdilla talo sitten onkin noussut, alakerta oli maanantaina paikoillaan, tiistaina saatiin yläkerta paikoilleen ja keskiviikkona tehtiin viimeiset nosturityöt, eli laitettiin paikoilleen kattotuolit jne. Kyllä on ilo katsella ammattimiesten työtä; reippaita, mukavia ja ahkeria miehiä joilta työ sujuu hymyssä suin ja rutiinilla. Itse olen iltaisin ollut ihan puhki vaikken mitään fyysistä työtä olekaan tehnyt, omia töitä toimistolla ja aamuisin ja iltaisin tontilla ihastelemassa tietenkin.


Talo on juuri sellainen kuin mitä pitikin olla. Olen edelleen ihastellut talon seinien paksuutta, 43 cm paksut ihanat ja jykevät seinät. Seinissä ei ole mitään muovia, ja voimmekin olettaa että saamme asua talossa jossa on talvisin lämmin, kesäisin viileä ja lisäksi siellä on hyvä hengittää. Ikkunat ovat kauniit, samoin RM-fönsterin ihanat harmaat ovet. Myös suurin osa väliseinistä tuli elementteinä. Ei kuitenkaan valmiina seininä, toinen puoli on raakapontilla, sitten laitetaan väliin eristeet ja sähköt jne, ja toinen puoli pontataan paikan päällä. Lisäksi seiniin tulee sitten kipsilevyt, ja osaan seinistä sen alle tiili (takan taakse ja märkätiloihin). Olen myös tosi tyytyväinen että tilattiin lisätilauksena extra huonekorkeutta ja alakerrasta tulee 2,8m korkea. Terassin ovi on aika rimpula, eipä vaan tilatessa tullut ajatelleeksi että se on tuollainen "fönsterdörr" kuten ruotsissa on tapana eikä "kunnollinen" ulko-ovi. Mietitään josko sen pistäisi vaihtoon, tai ehkä tuohon tottuu. Pari muutakin pientä juttua on, mutta käsittääkseni ne on hoidossa ja Karlsohus on hoitanut niiden fiksauksen pystytysporukan kanssa. So far kaikki oikein hyvin siis. :)

Ensi viikolla talo saadaan tiiviiksi ja varmaan joka päivä saa ihastella uusia valmistuneita työvaiheita. Peltisepät tulevat mittailemaan kattoa ensi viikon loppupuolella ja savupippuukin saapuu pian tontille. Rouvalla on tapahtunut pieni ajatusvirhe piipun paikkaa miettiessä (tai siis en tainnut miettiä sitä ollenkaan) ja saammekin nyt hiukan miettiä millainen takka voidaan rakentaa. Onneksi muurarimestari Timo Nylander on taitava ja osaa varmaan ideoida jotain.


Sen tässä voisi myöntää että ei ehkä kannattaisi ihan liian aikaisin (vuotta ennen muuttoa) tehdä kovin monia hankintoja sillä nyt sen huomaa että kutakuinkin kaikki mitä olen varastoon ostanut sisustusmielessä on väärän kokoista tms. Eli ekaksi huomasin että ruokapöytä varmaan on liian pieni ja nyt vaikuttaa siltä ettei hankkimamme ihanat peltiset pukukaapit eivät mahdu kodinhoitohuoneeseen kuten olin miettinyt. Pitänee vielä mittailla ja sitten laittaa myyntiin jos niin on, valitettavasti.