keskiviikko 28. marraskuuta 2012

In progress

2. Takanmuurauspäivä ja tältä näyttää!

Nyt odotellaan tänne luvattua lumipyryä.



tiistai 27. marraskuuta 2012

Ne pienet yksityiskohdat

Yksi syy jonka takia aikoinaan ihastuin Karlsonhusin taloihin, oli ne pienet kauniit yksityiskohdat. Taloihin kuuluu vakiona ihanat ikkunalaudat, listat ja smyygit. Ja tänään niistä ensimmäiset ovat päässeet paikoilleen. Kaikissa makuuhuoneissa on siis ikkunalaudat paikoillaan, ja niitä ehdin taaskin vasta illalla taskulampun valossa ihastelemaan.



Tänään hain myös tapetit kotiin odottamaan sitä että perjantaina työnsä aloittava tasoitemies saa työnsä siihen vaiheeseen että pääsen itse tapetointihommiin.

Takkaa oli myös tänään aloiteltu, mutta se oli sen verran aluillaan että laitan kuvia vasta hiukan myöhemmin.


maanantai 26. marraskuuta 2012

Stockmannin nauloilla rakennettu talo


ukki ja mummi 30-luvulla


Olen syntynyt 30+ vuotta sitten Espoolaiseen rintamamiestaloon.
Talon rakensi vuonna 1951 isoisäni, ja samaan taloon tuotiin vastasyntynyt äitini tuona vuonna hevosella ja kärryllä. Kaikki kolme sisarusta olemme viettäneet lapsuutemme tuossa talossa joka lopulta myytiin vuonna 1997 kun äitini halusi kivitaloon jossa on talonmies. Tuolloin muutimme Helsingin keskustaan, 1907 rakennettuun paksuseinäiseen taloon.

Jos ukkini eläisi, täyttäisi hän tänään, marraskuun 26.päivä, 106 vuotta. Ukki oli isäksi tullessaan jo melko kypsä mies, 45-vuotias. Äitini jäi ainoaksi lapseksi.

Muistan huulta heitettäneen, että koska ukki oli töissä Stockmannin rautaosastolla, oli kysessä "vähän parempi talo", Stockmannin nauloilla rakennettu.  ;-) Tänään olen jälleen miettinyt ukkia lämmöllä, Maailman mahtavin mies joka vahti meitä tyttöjä sängyssään tiikeriviltin alla maaten, vanha mies kun oli. Pyöritti peukaloitaan ja kutsui sitä voimisteluksi. Vietimme siis lapsuutemme ukin seurassa, pääosin saman katon alla asuen.

Ukin rakentama talo tulee edelleen usein uniini ja sen ohi ajaessa tulee haikea tunne. Villa Fridhemiin tulee peltikatto, koska lapsuuteeni kuului se peltikaton ropina ja muistan ne yöt kun heräsin kaatosateen ääneen. Toivotaan että meidän tulevassa talossa järjestetään yhtä ihania pihajuhlia kuin Mäkikulmalla aikoinaan. Niihin juhliin oli kutsuttu mummit, kummit, kaverit ja naapurit. Musiikki soi, pihalla oli tanssilava ja saattoipa joskus paikalle hälytetyt poliisitkin liittyä juhlaseurueeseen työvuoronsa jälkeen.

Hyvää syntymäpäivää Ukki. 



(kuvat siskoni oli tänään ladannut koneelle ja niitä häneltä kopioin)

tiistai 20. marraskuuta 2012

Unelmien toteutusta - takka tuloillaan



Niinhän se on, että tämän projektin aikana moni asia on muuttunut. Joistain unelmista on pidetty kiinni, toisista luovuttu ja monet ovat projektin aikana muuttuneet samalla kun rakennuttajien mieli muuttuu tai realiteetit (kuten budjetti, toteutustapa tai muu mahdottomuus) tulevat vastaan. Mutta muutama asia on pysynyt juuri sellaisena kuin alunperin oltiin ajateltukin.

Talomalli on muuttunut, kellari piti olla muttei olekaan. Keittiötä harkittiin monesta paikkaa, lattiaa vaihdettiin varmaan 10 kertaa ja tapetteja olen miettinyt edes-takaisin. Mutta takkamalli on näköjään ensimmäisestä ajatuksesta asti säilynyt samana. Täällä olin noin vuosi sitten postannut yllä olevasta kuvan manttelitakasta. Tänään olin muurarimestari Timo Nylanderin kanssa tontilla kyseinen kuva tulostettuna kädessäni. Timo on aiemmin käynyt muuraamassa savupiipun ja paloseinän. Ensi tiistaina hän tulee muuraamaan takkaa. Takasta tulee pitkälti hyvin samanlainen kuin kuvassa oleva. Tulipesä (jos sitä siksi voi kutsua, on hiukan termit hakusessa) tulee olemaan iso, 70cm leveä, jotta saadaan kunnollinen tuli. Hylly tulee olemaan noin 120cm korkeudella. Tämä on kuulemma oikea korkeus kun nojaa takanreunukseen ja pitää siinä grogilasiaan. Hyllyn päälle tilaamme kiveä, mahdollisesti samaa mustaa kuin keittiöön tai sitten valkoista. Valkoinen on ehkä liian pliisu mutta voisi olla hyvä. Mutta onneksi sen voi päättää sitten myöhemmin. Takan sisustaan ajattelimme ensin vanhoja tiiliä, mutta epäilin niitä lähinnä värin takia ja Timo suositteli jonkinlaista tummanharmaata "kivilevyä" joten valitsin sen sitten näkemättä. Luotan ammattilaiseen kun en paremmin itse tiedä. Takka päällystetään ja maalataan valkoisiksi, ympärillä olevat seinät tulevat olemaan beigen-harmaat.

Takan eteen parkettia suojamaan tulee joko lasia, keittiön klinkkeriä tai perinteisesti peltiä. En tiedä mikä olisi paras, onko kellään tuohon suosituksia tai ajatuksia? Lasi voisi olla aika kiva....

Tässä kuvat takan paikasta ja pientä mallailua harkkojen ja rimojen avulla. Hyvää tulee, olen todella innoissani.
Timo on tehnyt perheellemme ja tutuille paljon uuneja ja takkoja, ja nyt mekin saadaan kotiin Timon luomus. Huippukivaa!


Tämän lisäksi on asenneltu liukuovien mekanismeja seinien sisään (kahteen vaatehuoneeseen tulee väliseinän sisään menevä liukuovi), eristetty edelleen yläkerran lattiaa (askeläänieristystä ja kipsilevyä), viimeistelty viimeisiä väliseiniä (kuten kuvasta näkyy, ovat odottaneet sähkömiestä ja meidän pistorasiapäätöksiä), aloitettu pääoven kuistin rakentaminen ja valettu yläkerran kylpyhuoneen lattia. Sisäkattojen materiaali (pohjamaalattu mäntyinen helmipaneeli) tulee ehkä reilun viikon kuluttua, sitten pääsevät miehet niitä asentelemaan. 


Mukavaa syksyistä viikkoa kaikille!

-Linda

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Muutama kuva sisältä

Sisätyöt edistyvät nyt hyvin ja toivon että saisimme viettää joululoman tapetointihommissa.



lauantai 17. marraskuuta 2012

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sitten joskus...



Ruokapöydän ympärille Artwoodilta kaksi tuolia. 8 tuolia meillä on entisestään, Pentikiltä hankittuja. Mutta pöydän päätyihin laittaisin nämä tuomaan kontrastia

Regatta Bucketchair

Toinen, ehkä liian porvarillisen hillitty, vaihtoehto olisi saman valmistajan "York"-tuoli. Onko tämä tylsä? Mielestäni kuitenkin kaunis vaihtoehto. 





Keittiön nimekkeen ympärille kolme korkeaa jakkaraa, nekin voisi olla Artwoodilta, samaa Elmwood sarjaa

Elmowood pall

Mustavalkoiseen keittiöön ikkunoiden eteen Caravaggion P1:t, eli pienimmät versiot. Ehkä nämä saisivat olla mattaharmaat, onhan tapetissakin harmaata. 

Ruokapöydän päälle valitsisin saman valaisimen suurempana, joko P2 tai P3, ja sävy olisi joko mattavalkoinen tai -harmaa (harmaita on kahta eri tummuusastetta, molemmat ihania). Näitä saisi pitkän pöydän yllä olla kaksin kappalein, ihanne-maailmassa ainakin. ;)





Takan eteen tulemme todennäköisesti sijoittamaan appivanhemmilta saadut vanhat chippendale-sohvat joissa on rottinkia. Ne pitäisi kuitenkin ensin verhoilla uusiksi jos löytyisi kohtuuhintainen tekijä. Olen miettinyt yksiväristä pellavaa.  Uskon että näistä kalusteista tulisi tosi kivat, ja koska tuossa kohtaa ei liikaa tilaa ole, sopisivat nämä kalusteet tilaan oikein mainiosti, ovat nimittäin aika pienet. 




Kalusteiden kaveriksi haluaisin modernimman (tai ainakin simppelimmän) sohvapöydän, ehkä jotain tähän suuntaan (ja juu, ei tämä ehkä niin moderni ole, mutta minä olenkin vanha sielu ;))

Elmwood soffbord

TV-huoneeseen menee meidän vanhat sohvat (Valannin Vepsäläiselle suunnittelema malli jossa on kamalat vaahtomuovi-istuintyynyt koska pihistelin enkä raaskinut ostaa untuvatyynyjä). Sohvapöydän olen ostanut todella huonokuntoisena korkeana pöytänä ja käyttänyt puusepällä joka katkoi pöydästä koivet ja TV-huoneeseen tarvittaisiin kuitenkin tv-taso. Sellaista olen hiukan katsellut, menestyksettä.

TV-huoneeseen tulevat kalusteet edellisessä kodissamme - matto tosin on entinen, kiitos koiranpennun


vanha kulmasohva, kuvassa koirien "suojakankaalla". Sohva on beige-ruskeaa patjaraitaa, ja tämäkin mato saman koiran tuhoama ja hävitetty :(.

Yläkertaan tulee vanha kulmasohva joka on sekin Valannin. Sille voisi kaveriksi hankkia suuren sohvapöydän jossa olisi mahdolista säilyttää lautapelejä, esim jokin arkkutyyppinen ratkaisu. S.o.u.L:ilta ja Artwoodilta löytyisi sopivat. Artwoodin on kauniimpi mutta Soulin arkku on isompi.

Artwood soffbord trunk

S.O.U.L Granville



Lisäksi tarvitaan lapsille uudet sängyt ja nojatuolit. Sängyiksi käy oikeastaan mikä tahansa 120cm runkopatja, lisäksi sitten kiva pehmustettu pääty. Nojatuolit Artwoodilta olisi kivat. Myös Ikeassa on kivoja vaihtoehtoja kohtuuhintaan. 

Ikea strandmon 

Artwood Cambridge


Meidän makuuhuoneeseen löytyy jo vanha Howard-tuoli joka on Bassetin likaama ja pitäisi sekin päällystää. Kankaaksi olin kaavaillut Svensk Tenn:illä myynnissä oleva ihanan kaunista mustapohjaista Magnolia- kangasta, valmistajana GPJ Baker. Mutta nyt kun makkariin tulee kuviollinen vihreä tapetti, pitää miettiä asiaa uusiksi. Joko Howardiin tulee yksivärinen kangas, tai mustaksi verhoiltava nojatuoli muuttaa alakertaan. 



Muuten pärjättäisiinkin vanhoilla kausteilla.  Ja pitääkin pärjätä alkuun. Jospa näistä saisi jonkun hankittua piankin, ja tärkeimmäksi muodustaisivatkin nuo verhoiltavat sohvat ja lasten uudet sängyt. Mutta pikkuhiljaa. Sitten joskus. :)











tiistai 13. marraskuuta 2012

Mielipidettäsi kaivataan - Renova


Harvemmin tänne kukaan kommentoi, mutta nyt kaipaisin mielipiteitänne!





Kysymys kuuluu - mustat vai valkoiset?


Mustat ovat tosi cool, mutta ovatko ne liian cool? Meille tulee kuitenkin aika paljon tapetteja ja muutenkin väriä jonkin verran, joten onko mustat katkaisijat sitten too much?

Mutta valkoinen sitten? Onko se tosi tylsä ja tavanomainen? Vai tyylikäs ja rauhallinen?


Kumman sinä valitsisit meidän taloomme?

lauantai 10. marraskuuta 2012

Lauantain ohjelmaa ja kuvia

On taas vierähtänyt pitkä aika siitä kun viimeksi kunnolla olisin ehtinyt blogia päivittää. Reissuraporttikin on jäänyt....


Enpä ehdi nytkään. Ja lisäksi jotta tästä bloggailusta koskaan mitään tulisi, pitäisi olla kunnon kamera. Toistaiseksi kuvaan sis iPhonella, ja kuvien taso on sen mukaisen. Ehkä joulupukki toisi kiltille tytölle kameran? (Joulupukki, sinulle on myös muita toiveita: Nespresso-kone, muutama Caravaggio-valaisin ja lahjakortti verhoilijalle!)



yläkerra aulan kaari-ikkuna
Tärkeimmät kuitenkin tässä: Peltikatto on kutakuinkin valmis! Vielä pitää korjata muutama ränni jotka ovat väärässä kulmassa, asentaa palotikkaat, khh-oven päälle asentaa kevyt ovikatos ja kun timpurit ovat ehtineet rakentaa pääoven sisääntulokatoksen, pitää sen päälle asentaa peltikate. Nyt kuitenkin näyttää jo tosi kivalta, ja rakennustelineetkin lähtevät vihdoin pois maanantaina! Talohan maalataan kertaalleen vielä keväällä pienen nosto-laitteen avulla. Nyt talo on tosi epämääräisen tilkkutäkin näköinen kun tiettyihin paikkoihin ei päästy pensseleillä sutimaan ollenkaan ennen kuin ilma muuttui liian kylmäksi. Noh, kerralla sitten kuntoon kevään koittaessa.


Ihana tunne oli kun torstaina ensimmäisen keran päästiin omilla avaimilla pääovista sisään! Siltä kohtaa telineet siis jo purettiin pois. :)


Sisällä tehdään parhaillaan ilmanvaihtohommia. Alakerrassa on niin kamala siivo että en viitsinyt ottaa kuvia. Myös piha oli peltitöiden jäljiltä supersotkuinen ja olimmekin mieheni kanssa pihaa siivoamassa tänään. Piha on täynnä pieniä pellinpalasia jotka ovat teräviä ja niitä saa yksitellen kerätä roskiin.

vanhempien makuuhuone

Vanhempien makuuhuone, vaatehuoneet tällä seinällä


Yläkerran kph - vanerit lattiassa
Yläkerran aulaa portaikolle päin
Yläkerrasta kuitenkin muutama kuva, seinissä on levyt ja sähköt on vedetty. Seuraavaksi yläkerran lattiaan äänieristyslevyä, kipsilevyä, ja yläkeran kylppärin lattiavalu. Sitten olettaisin että tasoitetaan seiniä. Myös parveke, pääoven sisääntulo ja kahden väärän kokoisen ikkunan vaihto odottavat piakkoin tekijöitä. Sisäportaat menevät nyt tilaukseen myös. Meille tulee umpinaiset harmaat puuportaat. Sellaiset satulaportaat. Tilaamme ne Virosta, hintaeroa tuli noin 950€.
lasten makuuhuoneiden oviaukot
pyykkikuilulle paikka yläkerran kylpyhuoneessa




















Off topic: Kävin tänään pihan siivoamisen jälkeen Kauniaisissa laittamassa geelilakat kynsiin. Kyllä käteni kaipasivatkin vähän hemmottelua. Löytyi hyvä tekijä joka oli tarkka, mukava ja kohtuuhintainen. Voin lämpimästi suositella. Oli myös kiva ettei tarvinnut lähteä kaupunkiin asti kynsiä laittamaan. Paikka on yhden naisen putiikki La Farfalla, Laaksotiellä. Puh. 050 438 82 68. Illalla lapset menevät kavereille ja itse vaihdan raksaverkkarit mekkoon; luvassa dinneri ja James Bond miehen kanssa. Kivaa vaihtelua!

torstai 8. marraskuuta 2012

Tapetit tilattu


Tällaista meillä tulee olemaan, mielestäni kaunista, harmonista, värikästä, muttei räikeää. <3