sunnuntai 19. elokuuta 2012

Lähtölaskenta

Talon saapumiseen on viikko.

Perustukset odottavat valmiina, jokainen putki ja piuha on paikoillaan ja valut valettu taloon ja terasseihin. Kaivurimiehemme Janne tekee tulevalla viikolla vielä viimeisiä maansiirtotöitä, eli mm. autopaikoille soran levitystä jne.

Nyt näyttää siltä että vanha pieni saunarakennus pitää purkaa. Tosi surullista, mutta ei sille nyt mahda mitään. Saunan perustukset ovat haljenneet tosi pahasti, niin että pohjoisseinän koko sokkeli on irronnut ja makaa niin vinossa että saunan ulkoseinän laudoitus on irronnut. Irronnut sokkeli toimii ikäänkuin vipuvartena seinän laudoitukselle. Noh...lisäksi kun uudelle talolle on tehty perustukset ja maata nostettu tulevat talon ympäriltä, on vanha saunassa tontin laidalla ihan väärällä korkeudella, ikäänkuin kuopassa.

To do-lista tälle tulevalle viikolle on pitkä. Sen lisäksi että pitää tarkistaa pankkiasioita, vakuutuksia, purkaa sauna ja kärrätä se pois tontilta, hoitaa rakennustelineet paikoilleen ja aikatauluttaa kaikki peltisepistä savupiipun tekijöihin on minulla tulevana lauantaina kunniatehtävä ystäväni kaasona. Joten tällä viikolla tarkistetaan myös juhlapaikka, ompelutetaan mekkoon olkaimet, käydään kampaajalla kahdesti ja hoidetaan perhe ja päiväduuni. Vauhdikas viikko siis luvassa. :) Mutta ovathan nämä kaikki tehtävät ja tekemiset palkitsevia ja mukavia kuitenkin.

Yritän nyt taas kunnostautua blogini päivityksen suhteen. Kiva varmaan sitten itsellekin jälkeenpäin seurailla tämän tulevan ajan tunnelmia.

27.8.2012 paikalle kurvaa siis kaksi rekallista taloa, 28.8. seuraavat kaksi. Myöhemmin tulee sitten ovet ja muut materiaalit mitä talon mukana tulee. Pystytksen hoitaa Tricolme Oy joka on pystyttänyt paljon Karlsonhuseja ympäri Eurooppaa. Onneksi löytyi kokenut porukka meidän talon pystytykseen, kun kyseessä nyt kuitenkin on Suomen ensimmäinen Karlsonhus. Rami miehineen on paikalla noin viitisen viikkoa, sitten urakkaa jatkaa taas Termohus joka on hoitanut perustukset jne tähän asti.

Pidelkää meille peukkuja. :)

3 kommenttia:

  1. Todellakin pidetään peukkuja! Tsemppiä kiireiseen mutta samalla varmasti kutkuttavan jännittävään viikkoon.

    VastaaPoista
  2. Peukkuja ja tsemppiä hetkiseen viikkoon!

    VastaaPoista
  3. Kummitäti peukuttaa!

    t. Tuuli

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!