sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tikkurila Ultra 522X, ainakin toisella kertaa

 


Valkoinen maali loppui kesken ja lisää saadaan vasta ensi viikolla joten aloitimme tänään ulkoseinien maalaamisen keltaisella.

Talopakettia tilatessamme päätimme tilata talon kertaalleen maalattuna. Oli melkoista säätöä saada tehtaalle oikea maali. Tehdas kun on Ruotsissa, käyttävät he Alcron maaleja. Vaikka Tikkurila omistaa Alcron, ei suomalaisen värikoodin avulla onnistuttu löytämään vastaavaa sävyä Alcrolta. NCS-koodeihin ei haluttu lähetä, sillä niiden avulla ei Tikkurilan maalilinjallakaan löydetty sävyä joka vastaisi täysin tuota valitsemaamme Tikkurilan sävyä 522X. Luulin sitten tehtaan tilanneen Ruotsin Tikkurilalta Ultraa tässä oikeassa sävyssä, mutta nyt kun tänään aloimme maalaamaan seiniä sillä oikealla sävyllä, en enää olekaan kovin vakuuttunut. Sävy on aika selkeästi erilainen kuin tehtaan käyttämä. Ei tuolla nyt niinkään merkitystä ole, mutta ihmettelin jo talon saapuessa että noinko tumman keltainen se olikin, mutta ihmetyttää vaan kuinka suuri tuo sävyero on. No, halusimme vaaleankeltaisen ja nyt sen saamme. Ellemme ehdi maalata kuin yläkerran tänä syksynä on meillä sitten talven yli kaksivärinen talo.

Oheisissa kuvissa maali on vielä ainakin osittain märkää, joten sävy muuttuu vielä. Mutta juuri kun lähdin tontilta oli kyllä yksi seinä jo kuivunut kokonaan ja oli tosiaan kuivanakin paljon vaaleampi kuin tuo alkuperäinen, mutta tosi kaunis sävy kylläkin. Hangon Casinon väri.

Jos kaikki menee niin kuin on tarkoitus, saapuu Termotalon miehet sekä peltisepät huomenna. Peltiseppien tuloon en kyllä enää luota ennenkuin näen kyseiset herrat pihallamme. Kiireistä porukkaa.

Tilasimme muuten kodinhoitohuoneen oven päälle pienen katoksen jottei talvella lumet kasaannu suoraan oven eteen. Hinta Suomesta hankittuna noin tonnin, Virosta 380euroa.

tämän mallin mukaan tulee meille ovikatos


Raksalla noudatetaan terveellistä ruokavaliota ja samaan aikaan kotona isoherra A ottaa raksatilanteesta kaiken ilon irti - kun isäntiä tuskin kotona näkyy voi hyvin kivuta kielettyihin paikkoihin päikkäreille.




2 kommenttia:

  1. Voi mikä väriviritys. Mutta hyvä, että saatte nyt oikeaa väriä.

    Mieskin vilkaisi kuvat ja todettiin, että teidän talossa on vähän samaa fiilistä (ja kokoa) kuin meidän talossa.

    Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän talo taitaa vaan olla reippaasti teidän taloa pienempi! Mutta vanhan ajan fiilistä tässä on haettu, joten hienoa jos vaikuttaa siltä että meillä olisi samaa fiilistä kuin teidän "aidossa" versiossa.

      Poista

Kiva jos kommentoit!