tiistai 6. syyskuuta 2011

Nyt hihat heilumaan!

Täällä kovin nuhaisena ja aivastelujen lomassa ajattelin kirjoittaa taas muutaman rivin projektin etenemisestä. Mukaan/sekaan voin taas tallentaa muutamia idea- ja haavekuvia kyplyhuoneiden ja keittiön suhteen.

Sen lisäksi että kinastellaan kotosalla yhden varhaisteinin kanssa olen yrittänyt saada asioita etenemään tontilla. Suuri plussa koko projektissa on tällä hetkellä se, että nykyiselle asunnollemme löytyi ostajat reilun kahden viikon jälkeen ilmoituksen laitosta Oikotielle, ja nyt on esisopimus allekirjoitettu, käsiraha vastaanotettu ja kaupat tehdään marraskuun lopulla. Kaiken lisäksi koti päätyy hyviin käsiin ja uusi perhe on oikein mukava. :)



Itse olen soitellut Espoon kaupungin LVI-insinöörille, HSY:n pintavesivastaavalle, tekniseen toimistoon jne jne. Ketään ei oikein vaikuta kiinnostavan minne tontilla olevan piha-altaan vedet tuuppaa, ja ne saa pumpata kaupungin sadevesiviemäriin ilman mitään lupia tms. No hyvä niin, ja se varmaan kannattaa tehdä samalla kun tehdään perustukset ja joudutaan räjäyttelemään reittiä talon viemäreille. Samalla sitten tehdään jonkinlainen salaojaputki (tai mikälie, kauppatieteilijä ei näistä ihan liikaa ymmärrä...) mahdollisesti lammen paikalle valuville vesille....voisin siis kuvitella että samaan paikkaan voi keväisin kerääntyä vettä vaikka altaan täytämmekin. Dunno, onneksi on ihmisiä jotka tekevät näitä asioita työkseen. Mutta oppiihan tässä koko ajan vaikka kuinka paljon kaikkea koko ajan kun vaan kysyy ja kysyy. Kyllä minusta vielä ihan asiantuntija tulee.



Suunnitelmathan muuttuivat tässä matkan varrella muutenkin aika lailla. Meille ei tule kellaria (liian kallista, ja vesielementti arveluttaa), mutta talosta (joka siis tulee olemaan kokonaan maanpinnan päällä) tulee vähän isompi. Noin 250m2 kokonaisuudessaan, huoneistopinta-ala sitten vähän pienempi. Huomenna tapaamme potentiaalisen arkkitehdin, joka on tarjoutunut ottamaan projektin vastaan. Nyt katsotaan kuinka meidän näkemykset ja henkilökemiat kohtaavat. Hän siis tekisi meille tarvittavat muutokset talon huonejakoon, tekisi kaikki lupapaperit ja toimisi pääsuunnittelijana. Olemme saaneet suosituksen hänestä ystäviltämme joten ei olisi nyt ainakaan ihan hakuammuntaa tuo arkkitehdin valitseminen. Toiveita pohjaan on että yläkerrassa on meidän kaikkien makkarit, ja pienempi työhuone, pieni kph ja vaatehuone. Alakerrassa sitten pitää uhrata yksi makuuhuone jotta saadaan fiksut säilytystilat ja sauna. Mähän en saunaa edes haluaisi, mutta jos joskus aiomme talon myydä, niin kai sellainen on Suomessa oltava.

Ja huomenna saamme tarjouksen peltisepältä - josko haave vihreästä peltikatosta toteutuisi?!?



Nyt aikataulu on sellainen, että tontti (nykyään vielä tila) pitää viedä tonttirekisteriin tällä viikolla ja siinä mennee reilu kuukausi. Sillä aikaa kaikki talosuunnitelmat valmiiksi ja kun tontti on rekisteröity voisimme heti jättää rakennuslupahakemuksen.

Noniin, nyt niistämään nokkaa ja huomenna mielenkiintoinen tapaaminen arkkitehdin kanssa, toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääsemme etenemään PIAN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!