perjantai 23. syyskuuta 2011

Pohjaluonnokset arkkitehdiltä

Perjantai on toivoa täynnä. Mies lähti keikkareissulle Vaasaan, tyttö on kaverillaan ja esikoinen lähtee pikkuhiljaan teatteritreeneisihn. Ensi-ilta ensi viikolla. Itse pääsin ihan inhimilliseen aikaan kotiin töistä ja nyt aionkin syventyä pohjapiirustusten ihmeelliseen maailmaan. Saimme toisin sanoen tänään arkkitehdilta kolme luonnosta talon pohjasta, muutoksia tehty meidän toiveiden mukaan.

Lähtökohtana on siis Karlsonhus Stora Lusthuset Uttringe josta olenkin aiemmin laittanut muutaman ulkokuvan. Meidän pyytämät muutokset olivat seuraavanlaiset:

- Peilikuva talosta
- Koko sallittu kerrosala, eli 250m2 hyödynnetään. (alkuperäinen talo oli about 230m2)
- Keittiö ja ruokailuhuone toiselle puolen taloa kuin alkuperäisessä, siten että keittiö on suuri ja ruokailutila verannalla.
- Uloskäyntejä vain kolme (alkuperäisessä taisi olla viisi!) Eli pääovi, khh ja olohuone.
- Alakerran makuuhuoneesta luovutaan ja samalle kohtaan suunnitellaan toimiva khh, kph, sauna ja iso vaatehuone.
- Vierasvessa ei portaiden alla kuten alkuperäisessä, vaan ehkä mieluummin erillisenä ja portaiden alle vaatehuone jonne myös viraiden takit voi laittaa.

Yläkerrassa:
- Meille makuuhuoneeseen vaatehuoneet (samalla ratkaisulla kuin mitä vanhemmillani on, eli sängyn vierestä ovet molempien omiin komeroihin.)
-Lapsille kunnon kokoiset huoneet (joka johti siihen että makuuhuoneita on vähemmän kuin alkuperäisessä mallissa)
-Kph sijainti toinen.

Saatiin näiden ajatusten pohjalta tuli kolme versiota. Kaikissa on hyvää ja lisäksi arkkitehti on lukenut ajatukseni ja suunnitellut meille yäkerran kylppäristä pyykkikuilun! Woohoo! Näiden parissa menee nyt viikonloppu, ja olisin mielelläni laittanut kuvat myös tänne mutta en saa pdf:stä tehtyä fiksua kuvaformaattia (ilman että värit katoavat ja kuvasta tulee niin hailakka ettei mitään näe) joten valitettavasti ei vaan onnistu....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!