perjantai 14. joulukuuta 2012

pintoja!

Talossa on vihdoin sähköt helpommin käytettävissä joten iltaisella saa valot päälle ilman että tarvitsee vetää roikkoja ympäriinsä, sisään ikkunasta jne. Joten kävin tänään alkuillasta taas talolla tavanomaisella ihastelukierroksella, mutta kerrankin sain valoa tupaan.

Tällä viikolla on saapunut niin laattatoimitus ABL-laatasta, Farrow&Ballin maalit Atmosferasta kuin Timberwisen parkettitoimitus Romanoffilta. Nyt on oikeastaan kaikki pintamateriaalit jo tontilla, khh-kalusteita ja kylpyammetta lukuun ottamatta. Hain myös tänään jälkitoimitukseen jääneet tyttären huoneen tapetit Lauttasaaren Marickenista.

Mukavaa kun nyt on jo maalattu aika paljon, tekninen tila on maalattu valmiiksi kattoa ja kattolistoja myöten, ja ensi viikolla laittavat kosteuseristeet ja sitten lattialaatat. Lattiaan tulee beige 15x15 laatta, sama kuin alakerran suihkuhuoneeseen. Seinissä on vain valkoinen maali, seinille kun tulee varastohyllyjä ja vaaterekkejä. Nyt näyttää jälki tältä:




Yläkerran makuuhuoneiden seinät on pohjamaalattu katto maalattu kertaalleen. Ensi viikolla asennetaan yläkerran parketti, katto maalataan toistamiseen ja sitten pääsenkin tapetointihommiin. Tuskin maltan odottaa, sormet syyhyävät jo pahasti! Huoneet ovat nyt avaran ja valoisan oloisia, vaikka makuuhuoneiden huonekorkeus onkin aika nafti alakertaan ja yläkerran aulaan verrattuna. Yläkerrassa on myös paikoillaan osa pattereista. Periaatteessahan meidän pitäisi pärjätä ilman pattereita, mutta ovat ikäänkuin hätävarana jos joskus paukkupakkaset jatkuvat viikkotolkulla eikä yläkerta muuten pysy tarpeeksi lämpimänä.

I:n makuuhuone

Meidän makuuhuone ja toisen vaatehuoneen oviaukko


Parasta käynnissä oli kyllä jälleen takka. Olen ihan kamalan rakastunut takkaan, ja nyt siitä oli rapattu myös alaosa, poistettu kranssin alla olleet laudat, lisätty pellit ja luukut ja laitettu valkoinen pinnoite yläosaan. Takka ei enää näytäkään liian massiiviselta, vaan muurari oli oikeassa että kun yläosa ei olekaan yhtä syvä kuin takan alaosa, ja kun takka vielä rapataankin niin tulee siitä paljon keveämpi. Näin on tosiaan käynyt ja uskon että ensi kerran kun Timo pääsee paikalle on takka jo valmis. Maalaamme sen itse. Mutta sydän sydän tuota manttelitakkaa!





Huomenna pitää lähteä hakemaan Tuplexit Parketti Romanoffilta jotta miehet pääsevät hommiin maanantaina. Toivottavasti parketti on hyvä, sen valinta oli nimittäin kamalan hankala prosessi.



5 kommenttia:

  1. Hienoa, kun etenee! :) Meillä jännittävä huominen edessä... ;) pidä peukkuja!!! Joulupukki, tontut ja kalenterinluukut, pliis tulkaa kaiteet ja asettukaa paikalleen!

    VastaaPoista
  2. Löysin tänne Pauliinan blogin kautta. Mennyt vähän ohi tjtn.

    Ihana proggis teillä!

    VastaaPoista
  3. Upea! Tykkään kovasti kun takka jatkuu ylös asti.

    VastaaPoista
  4. Teille tulee kaunis koti ja kaunis takka! Minua jäi kiinnostamaan ja mietityttämään että mikä tekijä/firma on takan valmistumisen takana?
    Iloa tulevalle vuodellenne!

    terveisin Heini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heini!
      Takan on suunnitellut ja tehnyt muurarimestari Timo Nylander Loimaalta. Numeron saa tarvittaessa minulta. Suosittelen lämmöllä!

      Poista

Kiva jos kommentoit!