maanantai 2. huhtikuuta 2012

Huhtikuu ja maa lumipeitteen alla

Kvänum Broby dunvit
Pieni blogin pävitystauko ollut, kun on pitänyt keskittyä moniin asioihin jotka vaan on pakko saada tehtyä iltaisella ja viikoloppuisin, jotta pysyttäisiin aikataulussa. Kävimme viikko sitten viettämässä viikonlopun Tukholmassa, saimme käytyä läpi talon yksityiskohdat, ikkunoiden mitat jne. Ikkunoissa ja ovissa on senverran pitkät toimitusajat, että ellei tilaus ole sisällä tällä viikolla, siirtyy koko talotoimitus joka nyt on sovittu viikolle 30. Uskon että saadaan tilaus sisään, ja omilla harteillani onkin enää vaan sopivan harmaan värisävyn valitseminen ulko-oviin. Koodi pitää sitten ilmoittaa tehtaalle. Tilasimme myös kahvat ja lukot jne ikkuna- ja ovivalmistajalta, joten kaikki ovien tilpehööri tulee nyt sitten samasta paikasta. Mielestäni esim väliovien ovenkahvat olivat suorastaan halvat kun otimme ne tehtaalta suoraan, eikä tarvitse sitten valita ja juosta sen(kin) asian takia kaupoissa.

Espoon kaupungille olen myös nyt toimittanut selvityksiä talon rakenteista, tehtaan laadunvalvonnasta jne. Kun rakennamme talon jollaisia ei Espoossa aiemmin ole rakennettu, pitää antaa tädeille ja sedille taustatietoa normaalia enemmän, mutta mikäs siinä, hyvä jos tutkivat asiat ajoissa ja ei sitten toivottavasti tule rakennustyömaata viivästyttäviä asioita tuon osalta.

Olen nyt myös käynyt keittiökaupoilla enemmänkin. Nixillä Porvoossa kävin pyytämässä tarkennetun tarjouksen ja lisäksi kävin Kvänumilla, saan sieltä tarjouksen kunhan voin tomittaa tarkemmat mitat kaikista seinistä. Arkkitehdillä on se työn alla. Kvänum saattaa ylittää budjetin, mutta sittenhän se selviää. Nixi varmasti sopii budjettiin mutta katsellaan tietenkin kokonaisuutta eikä yhtä tekijää; laatua, hintaa ja fiilistä. Kolme vaihtoehtoa siis pelissä tällä hetkellä (Nixi, Kvänum ja Vanhanajan keittiöt josta sain tarjouksen jo ennen joulua). Budjetti joustaa jos on tarve, tingitään sitten jossain muualla. Kvänumilla minua kiinnostaa kaksi hyvin samankaltaista keittiötä, Broby tai Dalby. Eroa näissä taitaa olla vain peilioven profiilissa, hyvin samankaltaisia siis. Laatu on mahtavaa.

Kvänum Dalby dimgrå

Eilen kävimme koko perheen ja yhden ystävän voimin OmaKoti messuilla. Grohella oli hyvä messutarjous hanoissa, kyselin Diapolilta komposiittitasojen hintoja (jos ottaisi sieltä, eikä keittiötoimittajan kautta) ja lisäksi juttelimme hyvän hetken Parketti Romanoffin osastolla. Siellä oli tosi mukava myyjä, ja pitääkin olla häneen yhteydessä lattiahankitojen tiimoilta. Kyllä mä olen sellainen, että jos palvelu jossain on tympeää niin ostan tavarani muualta; maailma on tavaraa täynnä ja huonolla palvelulla ei ainakaan minusta asiakasta saa. Kiva jos sattuu kohdalle ihminen joka on kiinnostunut, avulias, osaa tehdä omia ehdotuksia jne. Onneksi tämän projektin tiimoilta on tullut vastaan pääosin tosi kivoja ihmisiä jotka ovat aidosti kiinnostuneita löytämään sen juuri meille sopivimman vaihtoehdon. Vain kerran on tullut vastaan myyjä joka kutakuinkin halusi nähdä tiliotteen ennenkuin lähtisi mitään suunnitelmaa meille edes tekemään. Sellaisesta tulee kyllä tosi kurja olo.

4 kommenttia:

  1. Hejsan!
    Jag förstår så mycket av det som står här, men jag gillar det jag ser på bilderna.
    Det ser ut som vi har väldigt lik smak på hustyp och detaljer. Ert blivande hus ser väldigt mycket ut som några av våra tidigare förlagor av ritningar...blir nog super fint :-)
    JAg såg att du varit inne och tittat på min blogg, trevligt. Jag kommer snart lägga upp lite bilder på köket som vi bygger själva, försöker få det i stil med de Kvänum bilder du har lagt upp. ha det så gott och lycka till med alla beslut och val ni har framöver....
    Magnus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej Magnus, vad roligt att du hittade hit! Tyvärr skriver jag på finska, borde hitta på hur man lägger in en sån manick som man kan översätta texten med. Jag är tyvärr inte så tekniskt belagd.

      Ja, jag läste igår igenom hela din blogg, den är jätte trevlig! Jag hittade dit när jag googlade färgkoder för målfärgerna. :) Det lär bli mer riktigt bygge här bara vi kommer igång, plattan gjuts i juni och så borde vi flytta till jul. Skulle vara trevligt att se bilder på ert kök. :)

      -Linda

      Poista
  2. Hienoa Linda,
    Mulla ihan on morkkis kun en ole miettinyt raksajuttuja nyt pitkään aikaan...illat "tuhlaan" blogiin ja omiin juttuihini, vaikka pitäisi yhteistä projektia miettiä. Mutta enköhän mä tästä vielä valpastu. Oletko muuten miettinyt jo takkaa? Se on mulla ollut jo melkeen päätettynä, mutta takan valmistaja on vielä hakusessa. Olen samaa mieltä sun kanssa tosta palvelun tärkeydestä. Ihanaa että saitte hommattua ne hienot kahvat, mäkin tykkään niistä ja meinaan kysyä josko ne myisi niitä pelkästään. Mä valitsin oviin tikkurilan harmaan sävyn 617x. Jännä nähä millaset ovet tulee Skaalalta, ne saapuu viim. viikolla 19. Tuntuu hurjalta tilata ovet vaan jonkin esitekuvan perusteella, kun ei ole nähnyt livenä. Et saa nähä meneekö uusiksi...no ei vaiskaan ;)
    Tsemppiä teille ja palataan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta Miia! Niin se menee, ei sitä raksaa ja valintoja ihan koko aikaa jaksa miettiä. Minullekin tulee aina välillä sellainen ähky näiden asioiden suhteen, että pitää ottaa tauko ja saada happea. Onneksi on päivätyö eikä tämä raksailu ole täyspäiväistä, järkihän siinä lähtisi! ;)

      Takasta. Kyllä, olen pyytänyt tarjouksen manttelitakasta sen kuvan perusteella joka aiemmin oli täällä mun blogissa, ja myöhemmin sun blogissa. :) En ole vielä saanut vastausta muurarilta. Tiedän ettei manttelitakka nyt ehkä ole fiksuin ratkaisu energiatehokkuuden kannalta mutta ah niin kaunis! Meillä on tuttu muurari Loimaalta, häneltä pyysin hintaa urakalle.

      Meille tulee ovet värikoodilla NCS 3502-B (vastannee tikkurilan sävyä 4983), eli ehkä hiukan tummempi kuin teillä? Ulkoseinät kitin väriset ja katto sitten vihreä...Toivotaan että tulee kutakuinkin ok kokonaisuus! Olin miettinyt sini-harmaata ovea mutta en sitten uskaltanut kun en osaa yhtään sanoa miltä sen yhdistäminen muihin väreihin olisi näyttänyt.

      Mistäköhän kahvoista nyt puhut? Ikkunoiden vai ovien? En edes oikein muista mitä kahvoja tulee, mutta kai ne on sitten ihan ok. Se on jännä kuinka paljon jotain pikku juttuja tulee pohdittua, vaikka varmasti ihan normiratkaisuillakin pärjäisi ja osaisi elää niiden kanssa. Noh, tämähän onkin kuin harrastus.

      Poista

Kiva jos kommentoit!