perjantai 23. maaliskuuta 2012

Se on siinä!

Nimittäin rakennuslupa!

katon kaltevuudesta jouduimme tinkimään aika paljon, mutta vihreä katto ja kaari-ikkuna saadaan taloomme kaupungin alkuperäisistä vastusteluista huolimatta. Tällainen tulee siis olemaan talomme paraatipuoli:



Huomenna matkaamme Tukholmaan tapaamaan talotehtaan edustajaa, käydään läpi yksityiskohdat, ikkunatilaus ja muut asiat perinpohjaisesti. Lisäksi luvassa hengailua keväisessä Tukholmassa, hyvää ruokaa ja laatu-aikaa perheen miesväen kanssa. Tytär on lähtenyt maailmalle mummon kanssa.

10 kommenttia:

  1. Kertakaikkisen ihana, Linda!!!
    Olen niin innoissani sinun puolesta :D <3
    Upeaa että saitte mitä tahdoitte, siitä tulee ehkä koko Suomen hienoin Villa! :))

    VastaaPoista
  2. Ja ihana olet kun olet lisännyt minut suosikkilistaasi <3 Katoin niitä hyllyjä, mistä kysyit ja joitain löysin...laitan sulle mailia heti kun ehin.

    VastaaPoista
  3. Hei Miia! KIITOS onnittelusta, kyllä mekin olalan oikein innoissamme. Tosdella helpottunut olo, ja innoissamme nyt laittamassa pyöriä pyörimään toden teolla! Talotoimitus sovittiin tänään viikolle 30, eli 23.7 alkavalle viikolle. Mahtava fiilis!

    VastaaPoista
  4. Mahtavaa!!! :D Oliko helppoa hommata Ruotsista talopakettia Suomeen? Puhuitteko ruotsiksi? Sinun sukunimestä päätellen voisit osatakin ruotsia :) Onkohan Suomessa ennen tehty Karlsonhuseja? Voi että ne on ihania! <3

    VastaaPoista
  5. Hei! Varmasti löytyy paljon helpompiakin tapoja hankkia talo kuin se minkä olen valinnut. ;) Mutta toisaalta saan nyt juuri sen minkä halusinkin, talon joka on ekologinen, vanhanajan puutalo kaikkine yksityiskohtineen, mutta samalla modernein ratkaisuin varusteltu. Minulla on kuitenkin ajatuksissa rakentaa talo tasan kerran, ja olen aina haaveillut Karlsonhusista, siitä asti kun ensimmäisen kerran näin heidän ilmoituksensa jossain lehdessä ehkä 8 vuotta sitten. :) Ehkä tämä meidän talo on ennakkotapaus, ja jatkossa näitä taloja nousee Suomeen enemmänkin ja latua on valmiiksi tehty (ratkaistu tekniset asiat Suomen normien mukaan jne). Kyllä varmasti kaunistaisivat myös Suomalaista maisemaa. Ja tosiaan, olen kaksikielinen joten asiointi on sujunut jouhevasti, sen osalta ei ole ollut ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Niin upea talo teille tulossa ja on varmaankin ensimmäisiä Karlsson Hus-taloja Suomessa(??). Olenkin jo vuosia odotellut, että milloin nämä ruotsalaiset talovalmistajat tajuavat markkinaraon Suomessa, kun tämän tyylisiä pitsihuviloita ei oikein mistään täältä saa. Perinnetaloja kyllä löytyy, mutta niistä kuitenkin puuttuu se jokin, mitä näissä ruotsalaisissa/tanskalaisissa/norjalaisissa taloissa minua ainakin viehättää (mm.kattokaltevuus, erikoiset ikkunat ja ovet, yksityiskohdat). Kovasti olen kiinnostunut teidän molempien projekteista, kun itselläni on täysin samanlainen maku ja meilläkin rakentaminen ajankohtaista. Meidän talopaketti tuli jo marraskuussa, mutta lattiavalua vasta odotellaan, kun on ollut niin vaikea päättää tiettyjä asioita, perfektionisti kun olen. Meille siis valmistumassa vanhanajantyylinen pitsihuvila 45 asteen kattokaltevuudella. Isot kuistit edessä ja takana, pariovet takapihalle ja edessä sisääntulossa. Pääasiassa lantliv-tyyliä pienillä moderneilla yksityiskohdilla. Jännityksellä odotan, mikä ihanuus teille ajan mittaan rakentuu. Oikein hyvää kevättä ja onnea vielä rakennusluvasta :)
      terv. Lantliga Drömmar

      Poista
    2. Hei! Kiva kun poikkesit tänne! Onko sinulla blogia? Olisi kiva kuulla projektistanne enemmänkin. :) Ja kyllä, meille tulee Suomen ensimmäinen Karlsonhus, tosi kivaa. :) Me halusimme alunperin kattokaltevuudeksi 51 astetta mutta ei mennyt millään läpi, nyt sitten tulee vain 40,2 mutta niinkai se on ettei ihan kaikkea voi eämässään saada. Olen ihan sujut asian kanssa nyt, aika paljon ilon aiheita on elämässä tällä hetkellä kuitenkin. :)

      Poista
  6. Hei taas! Ei ole vielä blogia, mutta ajatuksissa se on ollut kyllä monesti. Vielä en ole rohjennut aloittaa, eikä ole oikein ollut aikaakaan opiskelujen ja työn ja sitten tämän raksaprojektin takia. Mutta blogeja seuraan kyllä aktiivisesti (ehkä liiankin) ja on tosi ihanaa, että löytyy tällaisia ihmisiä, jotka viitsivät muiden iloksi näitä blogeja kirjoittaa. Niistä saa niin paljon ihania ideoita ja ajatuksia. Toki voin laittaa sinulle sähköpostissa hieman kuvia talostamme, kiinnostaisi myös vaihtaa kanssasi ajatuksia noista keittiöistä, mitä olitte katselleet. Meillä kun Nixi ja Sami Nummisen keittiöt olivat myös yhtenä vaihtoehtona. Jos haluat, minulle voi kirjoittaa osoitteeseen lantligadrommar@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Heippa, minäkin yhdyn teidän ajatuksiin...minä olen suunnitellut taloomme myös joitain pitsihuvilan piirteitä, matkinut Karlsonhusia, mutta on siinä paljon pohjalaistalonkin henkeä...saa nähdä mitä tulee =) Tuo kattokaltevuusasia oli minullekin tosi tärkeää aluksi, mutta jouduimme myös paljon loiventamaan kaltevuutta. En nyt tiedä mikä se meidän kaltevuusaste on, mutta ei varmaan paljoa poikkea Vihervaarasta ja muista "perustaloista". Se oli meidän talon malliin vähän hankalaa toteuttaa kovin teräväharjaista kattoa. Mutta eipä tuo nyt enää maailmaa kaada...kaikkea en ole siis saanut, ja sen kanssa on elettävä ;) Tsemppiä teidän molempien projekteihin, minäkin seurailen mielenkiinnolla Lindan talon edistymistä ja ottaisin ilolla vastaan Lantliga Drömmarilta kuvia talosta!

    VastaaPoista
  8. Kiitos jakamisesta. Saitteko ikkunatilaukset ja muut hoidettua helposti? Meilläkin rakentaminen meneillään. Seuraavaksi täytyykin tilata omakotitalon ikkunat ja ovet.

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!