maanantai 14. toukokuuta 2012

kuoppa ja kaakeleita

Hei!

Nyt on toinen (2.) hetki projektin aikana kun tekee mieli lyödä hanskat tiskiin. Me ei saada rakennesuunnittelijaa aikataulun puitteissa ja pihalla oleva kuoppa ei halua tyhjentyä. Huomenna tulee tontille loka-auto imemään pois sen lietteen ja mudan mitä tuon pirullisen piha-altaan pohjalla on vuosikymmeniä ollut. Huoh! Mä en edes halua ajatella paljonko tämä kaikki maksaa. Nyt alkaa näyttämään siltä että talotoimitusta saa siirtää kuukaudella, jos sekään onnistuu koska se tarkoittaa luonnollisesti sitä että aikataulumuutoksen pitäisi sopia talopaketin pystyttäjille, meidän raksaporukalle, peltisepille jne jne. Voi voi voi....paree tulla hyvä talo kun on näitä murheita jälleen. Ja tuleehan siitä, pakko tulla. Tästä mun blogista tulee nyt tällainen realistinen kuvaus raksailun hyvistä ja huonoista puolista, ja nyt vaan on huono hetki. ;)

Noh, viikonloppuna oli paljon parempi mieli ja käytiin mieheni kanssa ABL-laatassa kaakelikaupoilla. Mieheni on kyllä kiinnostunut sisustuksesta, mutta usein minä karsin vaihtoehtoja tuhannesta kolmeen, ja esitän vaihtoehdot siinä vaiheessa hänelle. Välillä tulee melko suora ja tyly tuomio; kuten tietyille vähän villemmille tapettiehdotuksille. Toisaalta F tykkää väreistä eikä halua liian tavanomaista tai tylsää, joten tässä asiassa olemme samoilla linjoilla.

seulan läpäisseet kaakelit


Saatiin päätettyä kaakelit yläkerran kylpyhuoneeseen, lattialaatta alakertaan (eteinen, keittiö, khh ja varasto) sekä keittiön ja khh:n seinäkaakeli. Yläkertaan tulee LEA:n Kensingotn sarjan kaakelit joista aiemminkin kirjoitin. Lagoon-sävyssä (5cmx10cm) kylpyammeen ympärille. Meille tulee siis paikalleen muurattu amme. Ammeen taustaseinät tulevat samaa vaaleansinistä Lagoon-väriä, mutta isompaa kokoa. Sitten loppu kylpyhuone myös tätä isoa laattaa, mutta valkoisena. Lattiaan tulee graffitinharmaa 2,5cmx2,5cm laatta. Se oli tosi upea, ja aika kallis. Mutta ihana. Tuo Kensington oli ihan kohtuuhintainen.
Tässä siis tämä Kensigton toistamiseen, tässä suurempi koko:


Alakerran eteiseen ja keittiöön jne tulee 30x30 harmaa laatta. Kalleimpaan vaihtoehtoon (joka luonnollisesti oli ihanin, kuinkas muutenkaan) ei taivuta, mutta löytyi myös toinen ihan hyvä puolta halvemmalla. Ei kai sit sitten niin reagoi kun laatta jo on lattiassa eikä vertailukohtaa ole.

Keittöön tulee suorakaiteen muotoinen valkoinen laatta, vähän sellainen subway-tiles tyyppinen muttei fasettihiottu; ajattelen että siitä tulisi liian levoton.

Alakerran pikkuvessaan olen ajatellut Marokkolaiskaakelia. Tätä vaalenapunaista nimenomaan:


Seurakseen se saisi harmaat tai valkoiset seinäkaakelit. Mahdollisesti myös siten, että vain puolet seinästä kaakeloidaan ja loput tapetoidaan tai maalataan. 

Alakerran suihkuhuoneen kaakelit ovat vielä täysin avoinna. Ehtiihän sitä, etenkin jos kaikki vaan siirtyy ja siirtyy... :(

1 kommentti:

  1. Kivoja suunnitelmia ja voihan arse, jos projekti viivästyy. Symppaukset!

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!