maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ikkunat ja ovet

kuva: humlebacken.blogg.se
Paljon pieniä ikkunaruutuja, kitatut vanhanajan ikkunat ja leveät ikkunalaudat. 

Meille tulee ikkunat ja ovet ruotsalaisesta RM-fönster yrityksestä. He valmistavat "vanhanajan" ikkunoita, ja kaiken lisäksi saamme ikkunat jotka avautuvat ulospäin niin että leveälle ikkunalaudalle voi asettaa kaikenlaista kivaa roinaa eikä tavaroita tarvitse nostaa pois kun avaa ikkunan. Ihanaa ja suloista, mutta ikkunoiden pesu onkin sitten eri juttu. Noh, olemme laiskoja ikkunoiden pesijöitä muutenkin, joten tilataan sitten kerran kahdessa vuodessa joku pesemään ikkunat puolestamme. Mutta ikkunat ovat kauniit ja u-arvo 0,9. Väliovet ovat kolmipeiliset massiivipuuovet. Ikkunoista kuva yllä, jos rahat riittävät vaihdamme ikkunoiden lukot noihin kuvassa oleviin, vakiosulkijat ovat ihan ok, mutta hieman tylsemmät. Tarjousta odotellessa...

Ikkunalaudat tulevat olemaan tällaiset, mutta luonnollisesti valkoiset - tämä kuva on keskeneräisestä talosta kun en muuta löytänyt:

kuva: skogslunden.blogspot.com


Olen juuri pyytänyt tarkentavan tarjouksen RM:ltä. Haluaisimme tilata suoraan heiltä myös väliovien ja ulko-ovien ovenkahvat ja lukot. Olisi helpompaa jos kaikki tulisi valmiiksi samasta paikasta.  Välioviin tulisi nämä ovenkahvat:
www.rm.se
Ulko-ovet tulevat olemaan valkoiset ainakin alkuun. Haluaisin harmaat ovet (Farrow&Ball Manor house Gray olisi sävy), mutta ovien maalauttaminen tehtaalla on kallista. Mahdollisesti tulemme maalaamaan ovet itse jälkeenpäin. Etu-ovi on tuplaovi, kodinhoitohuoneessa sitten tavallinen ovi. Molemmissa on pienet ikkunat ylhäällä; en pidä isoista ikkunoista ovissa vaikka kauniita ovatkin. Minua ahdistaa ajatus siitä että ovella kolkuttelija voi suoraan katsoa sisään kotiimme. Oviin tulee todennäköisesti nämä kahvat ja lukot:

www.rm.se


3 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä. Pitääpä tutustua tuohon firmaan, multa menny ihan ohi. Haaveilin kans tollasista ikkunoista mut koska suomesta niitä ei saanu, niin emme miettineet sen pidemmälle. Kauniit tulee kyllä. Onko ne ikkunat yksikerrosikkunat?
    Me taas vastaavasti päätimme maalauttaa harmaat ulko-ovemme tehtaalla, eli skaalalla. Oli siinä jokin lisämaksu joo.

    VastaaPoista
  2. Hei Miia

    Kiitos kommentistasi. Ikkunat ovat kolmikertaiset, eli tämä malli: http://www.rm.se/sv/produkter/fonster/utatgaende-fonster-2-1/profilsnitt/. Olen kyllä hyvin ihastunut noihin ikkunoihin, ja ne olivatkin tässä projektissa yksi harvoista "must have" jutuista. Pitää vielä miettiä tuota ovien maalauttamista tehtaalla kunhan saan hinnan tuolta RM:ltä. Tuntuu vaan että rahaa valuu ovista ja ikkunoista jo nyt vaikkei tontilla ole tapahtunut mitään vielä. Kai se kuulu asiaan....

    VastaaPoista
  3. Itse olen kuullut myös tuosta ruotsalaisesta ikkuna firmasta. Nettisivuillakin näyttö olevan vaikka mitä ihania vanhanaikaisia ikkunoita. Tuo musta kahva on tosi kiva kanssa :)

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!