tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kylpyhuoneita ja kaakeleita

Olen tässä alkanut miettimään kotiimme tulevia kaakeleita ja klinkkereitä, sekä märkätiloja ylipäänsä. Kovin ovat vielä ajatukset ja suunnitelmat kesken, mutta pikkuhiljaa alkaa selkeytyä. Kävin Abl-laatassa katsomassa kaakeleita, ja sainkin mukaani joitain esitteitä jotta pääsee hieman selkeyttämään niitä omia ajatuksiaan. Valinnanvaraa ainakin löytyy, ja tuntuikin että tuolla laattakaupassa on sen verran hyviä vaihtoehtoja ettei muualle edes tarvitse mennä. Muutama ajatus mikä minulla kaakeleiden ja kylpyhuoneiden suhteen on ollut:

- Yläkerran kylpyhuoneessa kaksi allasta, ja paikalleen kaakeloitu kylpyamme, vähän kuten tässä:

Ikkunaa meillä ei ole kylpyammeen yläpuolella (alunperin oli, mutta poistimme sen kosteusvaurioiden pelossa).

- Kylpyamme (ja ehkä sen yläpuolella oleva seinä) voitaisiin kaakeloida erilaisella kaakelilla kuin muut kylpyhuoneen osat. Madollisesti värikkäällä mosaiikilla, ja muuten seinät olisivat esim. valkoiset.

Löytyikin kutakuinkin täydellisen näköinen- ja värinen kaakeli juuri kylpyammeeseen, nimittäin LEA ceramichen Kensigton kaakeli, ja sävynä "lagoon". Tässä sama kaakeli, eri kokoisena. Tästä on siis saatavana monta eri kokoa, myös mosaiikki. Sävy on ainakin luonnossa todella tyylikäs, kaunis ja raikas. Sitähän nyt ei valitettavasti ikinä tiedä miltä se tietokoneen näytöllä näyttää.



loput seinät sitten saman sarjan valkoisella, ja isommalla, laatalla. Lattiaan sitten "jotakin". 

- Alakerrassa on sitten pesuhuone saunan yhteydessä. Tällä hetkellä ei ole aavistustakaan mitä sinne voisi laittaa. Toisaalta voisi olla hyvä noudattaa kodin märkätiloissa samaa linjaa, ja laittaa saman sarjan kaakeleita myös alakertaan. Kensigton sarjasta oli ihania värejä useampiakin, ja harkintaan voisi tulla mm. "clay" tai "jade". Kaksi erilaista valkoistakin löytyy. Pesuhuoneeseen tulee myös kaksi suihkua, jos budjetti sallii niin näitä "nyt niin trendikkäitä" Hansgrohen Raindance suihkuja mutta muuten jotain muuta, ollaan sitä ennenkin ihan tavallisilla suihkuilla pärjätty. 

Saunaan haluaisin jotkut aika perus lauteet, mitään muotolauteita ei haluta. Simppelimmät ovat mielestäni kauniimmat. Sen sijaan panostaisin mielelläni saunan lasiseinään joka toisi avaruutta tilaan. Saunamme tulee nimittäin olemaan aika pieni. Kyselin alustavasti hintoja tällaiselle, eikä se nyt ihan mahdottomalta kuulostanut. 


Eteiseen ja keittiöön katselin myös lattialaattaa. Löysin kivan 40x40cm lattialaatan joka näytti hyvin pitkälti betonilta. Tosi kiva. Toisaalta löysin uskomattoman upean lattiaklinkkerin joka näytti ihan täysin valkolakatulta tammilautaparketilta. Sellainen olisi kyllä upea, ja mielestäni sellaista voisi käyttää koko alakerrassa, märkätiloja lukuunottamatta. Meillä on kuitenkin kaksi koiraa ja ärsyttää maksaa 70-90e/m2 lautaparketista joka kuitenkin tuhoutuisi koirien takia. Tuo laatta oli kyllä ihan sikamaisen upea, hinta oli muistaakseni jotain 65e/m2 joten jopa halvempi kuin parketit joita olemme katselleet. En siinä innostuksissani muistanut ottaa talteen kyseisen tuotteen tietoja, mutta laitan vaikka Abl:lle mailia asiasta. Mieheni on ankarasti asiaa vastaan (klinkkeri koko alakerrassa on kuulemma inhottava ja kylmä) mutta olen vakaasti päättänyt kääntää hänen päänsä. Harvoin nimittäin ihastun mihinkään tuotteeseen kuten tuohon....

Muita kivoja kaakeleita oli sitten Fap:illa. Niitä kuvia olenkin aiemmin täällä blogissa näyttänyt, mutta tässä vielä muutama muistin virkistämiseksi. Vierasvessan suunnitelmat täysin olemattomat, samoin keittiön välitila-asia taas ihan auki. Pikkuhiljaa, baby steps...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!