sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Lyhyesti matkasta ja lupapäivitys

Kuva: Tahsis bc
Hyvää sunnuntaita kaikille!

Nyt onkin sitten maaliskuu ja ihanasti onkin kevättä ilmassa. Aurinkoa riittää jo monta tuntia päivässä ja tunne on hyvä. Kevät on kyllä ihanaa aikaa.

New Yorkin matka meni hyvin. Suunnitelmat sisustuskaupoista kariutuivat kyllä täysin, kun aika yksinkertaisesti loppui kesken. Meilä oli kuitenkin vain 3 kokonaista päivää kaupungissa. Yksi päivä vietettiin mahtavavassa Outlet-kylässä tunnin automatkan päässä Manhattanilta. Paikan nimi on Woodbury Common outlet ja sieltä löytyi yhtä sun toista, mutta kaikki siis vaatetta ja kenkiä, sekä tyttärelle yksi laukku - muttei ehditty niihin muutamaan sisustusliikkeeseen joita siellä olisi ollut (mm. Ralph Lauren home). Kun on matkassa yhden polvivaivaisen äidin ja 8-vuotiaan tyttären kanssa, pitää kompromissejä tehdä. Mukavaa oli kuitenkin tuon päivän aikana ja tehtiin oikein kivoja löytöjä. Etenkin lapsille, itselleen ei ole yhtä kiva ostella kun pitäisi tunkea itsensä ja ostoksensa sovituskoppeihin ja hikoilla siellä.

Toisena Nykin päivänä jäätiin Manhattanille ja käytiin aamulla hakemassa liput Broadwaylta Mary Poppins musikaaliin. Päivällä kiersimme 5th Avenuen kauppoja ja käytiin läpi niin perua Gapit kuin Luis Vuittonit vuorotellen. Ihana lounas syötiin Saks:illa ja alkuillasta suuntasimme sitten suoraan kaupoilta musikaalia katsomaan. Musikaali on upea ja massiivinen produktio, ja todellakin kannatti mennä vaikka iltaisin olikin aikaeron takia vaikea pysytellä hereillä. Etenkin lapsiroolissa ollut nin 8v poika teki minuun syvän vaikutuksen, ihan mahtava poika! Myös A tykkäsi kovasti, ja muistoksi ostimme Mary Poppins sateenvarjon, vielä ei ole testattu josko sillä voi lentää yhtä hienosti kuin mitä Maija Poppanen itse musikaalissa lenteli koko katsomon yli!



Viimeisenä kokonaisena päivänä oltiin taas kaupungilla ja käytiin mm. Abercrombielta hakemassa kotipöksyjä ja Keskuspuistossa heppa-ajelulla. Kuljettajamme oli mahtava Mexikolainen setä joka taisi tietää kaikki Nykissä kuvatut elokuvat koska kertoili kuvauspaikoista jatkuvalla syötöllä. Ihan hauskaa. :)  Paikasta toiseen siirtymiseen meni paljon aikaa ja ehdottomasti pitäisi olla pidempi aika jos haluaisi ehtiä nähtävyyksiä näkemään. Nyt käytiin vain level zero:ssa, eli WTC:n kuoppaa katsomassa ja vapaudenpatsas nähtiin taxin ikkunasta. Aika köyhää siis nähtävyyksien kannalta, mutta oikein onnistunut reissu kyllä. Ehdottomasti lähden toistekin! Finskin lennoilla oli tosi hyvä henkilökunta ja lennot menivät pääosin tosi kivasti, kotimatkalla kyllä harmitti ettei tytär suostunut nukkumaan vaan oli sitten aika kärttyinen, nälkäinen ja väsynyt loppumatkasta. 

Nyt kotiin palattuani olen tietysti painanut töitä normaalisti, ja koko ajan on ollut flunssa iskemässä. Eilen illalla olikin sitten lämpöä ja pää on kipeä koko ajan. Toivottavasti tämä menee nopeasti ohi. Töissä on joka toinen ollut sairaana joten ehkä tämä on jokin konttoripöpö.

Saatiin tuossa hiihtoloman aikana myös kerättyä kaikkien kuuden tulevan naapurin suostumukset taloprojektille, eli kierrettiin vuorotellen näyttämässä talon kuvia ja suunnitelmia. Kellään ei ollut mitään huomioita jotka voisivat olla esteeksi luvan myöntämiselle joten toivotaan että VIHDOIN saataisiin rakennuslupa! Alkaa kärsivällisyys nimittäin loppumaan ja jos olisimme alkuperäisessä aikataulussa alkaisi meillä tässä kuussa puiden kaadot ja ensi kuussa pohjatyöt. Mutta ei ala. Nyt saa nähdä ehditäänkö edes siihen kesäkuun aloitukseen joka nyt olisi haaveena. Olisi tärkeä ehtiä siihen, jotta paketin saisi pystyyn, ja katon talon päälle, ennen syksyn sateita. Kaupungin täti oli hänkin tuossa reilun viikon lomalla eikä sinä aika tietenkään taas tapahtunut yhtään mitään. Pidelkää peukkuja että saataisiin lupa ihan niinkuin nyt heti. 

1 kommentti:

  1. Minäkin kävin katsomassa Helsingissä Maija Poppasen...se oli kyl huikea juttu kun Maija lähti lopuksi lentoon :)

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!