torstai 15. maaliskuuta 2012

Tapettikaupoilla


Kävin tänään poikkeamassa Lauttasaareen Maricken myymälässä hakemassa muutamia tapettimalleja.
Minulla on melko selkeä visio siitä millaisia tapetteja kotiimme tulee, mutta tuolta Lauttasaaren liikkeestä olen jo monen vuoden ajan käynyt hakemassa inspiraatiota, vinkkejä ja ideoita. Liike on pieni, mutta olen sitä kautta tilannut niin tapetit, verhot, matot kuin kolme sohvaakin.

Olin etukäteen jo miettinyt joitain Sandbergin tapetteja jotka sopisivat meille. Yksi suosikkitapetti oli jo poistunut mallistosta, mutta seuraavanlaisia olen tässä vaiheessa kaavaillut kotiimme.

Kodinhoitohuoneeseen haluaisin valkoisten kaapistojen kaveriksi raidallisen tapetin jossa on duck egg:in sävyisiä raitoja. Kriteerit täyttyvät tässä "Rita ljusturkos" tapetissa

Eteiseen haluaisin jotain hyvin vaaleaa, sillä meille tulee ihan normi-kokoinen eteinen, ei mikään Tuulen Viemää-halli leveine portaikkoineen. Kyseeseen voisi tulla "Marlene cremevit" tapetti

tämä kuvio
...mutta tämä sävy

Eteiseen tulee vieraiden ulkovaatteita varten sellainen komerosyvennys/vaatehuone joka on noin 190cm leveä ja sen voi sulkea puisella liukuovella (joka menee seinän sisään). Tuohon vaatehuoneeseen haluan eri tapetin kuin eteisessä, nimittäin tämän mielestäni hurmaavan "Mr & Mrs Collins mörkgrå"-tapetin, joka selkeästi sopii aiheeseen oikein hyvin. Tässä vaatehuone-komerossa voisi myös olla erilainen laattalattia kuin eteisessä muuten, ja liukuoven avatessa odottaisikin ihan hauska näky.



Keittiöön olisin toivonut jotain kivaa punasävyistä tapettia, mutta taitaakin nyt tulla tämä harmaa melko pienikuvioinen tapetti "Edvin" kun tästä oli punainen sävy lopetettu.


I:n huoneeseenhan oli tapetti valittuna netin kuvien perusteella jo aiemminkin, mutta nyt on kotiin asti saatu näytepala ja on itse asiassa vielä kivempi livenä, hiukan oli haaleammat värit livenä kuin mitä kuvista ajattelin, ja hyvä niin. Tämäkin Sandbergin tapetti kuten muutkin, nimeltään "James mörkorange".



Kaikkiin huoneisiin ei tapettia tule, mutta tytön makuuhuoneeseen sekä meidän makkariin ja työhuoneeseen pitäisi vielä miettiä tapetteja. Muutaman muunkin vaihtoehdon toin tänään kotiin, mutta päätöstä ei vielä ole tehty. Olohuoneen saatan maalata ihan vain valkoiseksi, ainakin siltä tuntuu juuri tällä hetkellä. Viikonloppuna pitäisi sitten mennä katselemaan kylpyhuoneisiin sekä lattioihin
laattoja, eli suuntana ainakin Abl-laatat.

1 kommentti:

  1. Hei meillä on tuota Edvin-tapettia ruokahuoneessa beigensävyisenä. :) Kauniita tapetteja!

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!