perjantai 11. toukokuuta 2012

The Demolition, 1. viikko


No nyt se sitten on lähtenyt käyntiin, nimittäin tontin muokkaaminen.
Meidän ihanan kaunis tontti alkaa olla ihan kamalan näköinen, ja kai näin pitääkin tässä vaiheessa olla.

Tiistaina kaadettiin puut. Firma joka puut kaatoi, oli ihan supertehokas, taitava ja kohtuuhintainen. Meiltä kaatui kymmenisen puuta joista 3 koivua pätkittiin halkomista varten, loput viedään pois. Lisäksi kaadettiin vanha huonokuntoinen kuusiaita, ja sen seurauksena tontti tuntuukin kovin avaralta ja oudolta. Pitää sitten talon valmistuttua rakentaa lauta-aita ja istuttaa pensaita. Kai sitä silmä tottuu.

Torstaina oli sitten aloituskokous joka oli kyllä aikamoinen farssi. Ei oikein tiennyt itkeäkkö vaiko nauraa, niin ihmeellinen hahmo meitä oli virastotalolla vastassa. Oikein yrittämällä yritti löytää vikoja ja yritti saada meidät vastakkain mestarimme kanssa; kehenkään ei kuulemma kannata luottaa ja Espoosta pitää kitkeä pois kaikki "viskipullo-vastaavat". Just just. No mä luotan 110% meidän vastaavaan. Ja kaupungin tyyppien pitäisi olla meille avuksi, ei väkipakolla vaikeuttamassa projektia, kuin kiusakseen. Noh, me hoidetaan kyllä hommamme ja samoin tekee mestarimme, siitä ei ole epäilystäkään. Jos jollain on tarvetta päteä ja nauttii ihmisten kyykyttämisestä, niin pitänee sitten vaan naurahtaa asialle ja jatkaa sitä omaa juttuaan.

Tänään tontilla ollut pihalammikko pumpattiin tyhjäksi. Kaupungin ohjeiden mukaan se vesi pumpattiin sadevesikaivoon. Pieni puro kuitenkin valui asvalttia pitkin alempana mäessä olevaan toiseen kaivoon kun kaadot rinteessä ovat vähän hassut. Siinä sai lapset ihmetellä puroa ja ohjailivat vettä palikoilla. Aiemmat omistajat ovat siis tukkineet yhden ojan ja rakennelleet pientä lammikkoa pihalle. Meidän talo tulee osittain sijoittumaan tämän altaan päälle, joten se täytetään. Ensi tiistaina tulee kaivuri tontille.

Itse yritän saada lujuuslaskelmat tilattua ensi viikon aikana ja sitten alkaa oma osuuteni helpottamaan (hope so!). Voisi vaikka hetken hengähtää...

lammikko jo lähes tyhjä
Näillä toivottavasti lämpiää takka ensi jouluna


2 kommenttia:

  1. Tuo on kyllä käsittämätöntä, että kaupungin puolelta rakennusvalvonta on suorastaan veemäinen. Näin meilläkin naapurikaupungissa (tai lähinnä ne rakennusinsinöörit, jotka käy tonteilla). Itse lupapäätöksen tehnyt oli mukava ihminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Onneksi tämä ko. henkilö ei tule tekemään raskallamme tarkastuksia. Meidän "oma" tarkastaja vaikutti olevan ihan normaali tyyppi. :) Onhan se harmi että jotkut ovat veemäisiä, kun nimeomaan kaupungin tyypien pitäisi olla avuksi ja tueksi, ei vaivaksi tai kiusaksi.

      Poista

Kiva jos kommentoit!