sunnuntai 2. syyskuuta 2012

"Det är ju som en karamell!"



Viime viikko meni niin nopeasti etten ole ehtinyt tehdä tänne kunnollista päivitystä aikoihin. Muutamia kuvia olen lähettänyt puhelimen välityksellä, mutta siinä se.

Talotoimitus alkoi 27.8, eli viime maanantaina. Toimitusta edeltävä viikonloppu meni ystävien häissä, ja kaason painava vastuu vaati myös painavat jatkobileet eikä tunnelma maanatai-aamuna klo 7.00 tontilla ollut ehkä ihan niin levännyt kuin olisi voinut toivoa. Mutta saavuttuamme tontille oli hymy herkässä; oman kodin saapuminen on iso juttu, ja tätä olikin odotettu melkoisesti.

Tricolmen miehet olivat saapuneet tontille sunnuntaina tekemään valmistelevia töitä. Maanantaina nostettiinkin sitten elementtejä paikoilleen suoraan rekan kyydistä. Ensimmäinen rekka tuli aamu seitsemältä, toinen kello 11.00. Aikamoista millaisella vauhdilla talo sitten onkin noussut, alakerta oli maanantaina paikoillaan, tiistaina saatiin yläkerta paikoilleen ja keskiviikkona tehtiin viimeiset nosturityöt, eli laitettiin paikoilleen kattotuolit jne. Kyllä on ilo katsella ammattimiesten työtä; reippaita, mukavia ja ahkeria miehiä joilta työ sujuu hymyssä suin ja rutiinilla. Itse olen iltaisin ollut ihan puhki vaikken mitään fyysistä työtä olekaan tehnyt, omia töitä toimistolla ja aamuisin ja iltaisin tontilla ihastelemassa tietenkin.


Talo on juuri sellainen kuin mitä pitikin olla. Olen edelleen ihastellut talon seinien paksuutta, 43 cm paksut ihanat ja jykevät seinät. Seinissä ei ole mitään muovia, ja voimmekin olettaa että saamme asua talossa jossa on talvisin lämmin, kesäisin viileä ja lisäksi siellä on hyvä hengittää. Ikkunat ovat kauniit, samoin RM-fönsterin ihanat harmaat ovet. Myös suurin osa väliseinistä tuli elementteinä. Ei kuitenkaan valmiina seininä, toinen puoli on raakapontilla, sitten laitetaan väliin eristeet ja sähköt jne, ja toinen puoli pontataan paikan päällä. Lisäksi seiniin tulee sitten kipsilevyt, ja osaan seinistä sen alle tiili (takan taakse ja märkätiloihin). Olen myös tosi tyytyväinen että tilattiin lisätilauksena extra huonekorkeutta ja alakerrasta tulee 2,8m korkea. Terassin ovi on aika rimpula, eipä vaan tilatessa tullut ajatelleeksi että se on tuollainen "fönsterdörr" kuten ruotsissa on tapana eikä "kunnollinen" ulko-ovi. Mietitään josko sen pistäisi vaihtoon, tai ehkä tuohon tottuu. Pari muutakin pientä juttua on, mutta käsittääkseni ne on hoidossa ja Karlsohus on hoitanut niiden fiksauksen pystytysporukan kanssa. So far kaikki oikein hyvin siis. :)

Ensi viikolla talo saadaan tiiviiksi ja varmaan joka päivä saa ihastella uusia valmistuneita työvaiheita. Peltisepät tulevat mittailemaan kattoa ensi viikon loppupuolella ja savupippuukin saapuu pian tontille. Rouvalla on tapahtunut pieni ajatusvirhe piipun paikkaa miettiessä (tai siis en tainnut miettiä sitä ollenkaan) ja saammekin nyt hiukan miettiä millainen takka voidaan rakentaa. Onneksi muurarimestari Timo Nylander on taitava ja osaa varmaan ideoida jotain.


Sen tässä voisi myöntää että ei ehkä kannattaisi ihan liian aikaisin (vuotta ennen muuttoa) tehdä kovin monia hankintoja sillä nyt sen huomaa että kutakuinkin kaikki mitä olen varastoon ostanut sisustusmielessä on väärän kokoista tms. Eli ekaksi huomasin että ruokapöytä varmaan on liian pieni ja nyt vaikuttaa siltä ettei hankkimamme ihanat peltiset pukukaapit eivät mahdu kodinhoitohuoneeseen kuten olin miettinyt. Pitänee vielä mittailla ja sitten laittaa myyntiin jos niin on, valitettavasti.

14 kommenttia:

  1. Upeaa! Täytyykin käydä vilkaisemassa lähipäivinä ihan paikan päällä :) Kuvassa näyttää tosi suloiselle ja varmaan vielä hienommalle in real life.

    terveisin S, naapuri metsikön toiselta puolelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa ihan livenäkin tarkistamaan tilanne. Eipä ole pitkän matkan takana. ;)

      Poista
  2. Vau, näyttää ja kuulostaa hyvältä! Tosi kiva kuulla, että tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin eikä mitään isompia ongelmia ole tullut. Mieti, te hyppäsitte yhdessä viikonlopussa meitä edelle taloprojektissa. Hassua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli. Kyllä se teidänkin talo jo on aika hyvällä mallilla ja propsit teille kun teette niin paljon itse! meillä kun ei oikein taidot riitä...

      Poista
  3. Voi kun kaunis talo!

    Ja mä ilmoittaudun puukaappijonoon!

    Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että kaapille löytyisi paikka. Oli nimittäin aikamoisen vaivan takana sen löytäminen ja pakun vuokraaminen jotta saatiin noudettua keskisuomesta. :(

      Poista
  4. Ihana talo! Voi mihin ihanuuteen pääsette pian asumaan! <3

    VastaaPoista
  5. Ihana talo teille näyttäisi olevan tulossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin teillekin! Kävin katsastamassa blogisi.

      Poista
  6. voi linda, voin niin kuvitella sun fiilikset!! ihana villa todellakin, kauniin värinen <3 pakko tulla joskus livenäkin ihastelemaan :)

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!