sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Viikonloppu raksalla

Hyvää sunnuntaita

Viikonloppuna ollaa koko perheen voimin oltu raksalla. Sää on vaihdellut lähes helteestä kovaan tuuleen ja rakeisiin; välillä oli maa ihan valkeana raekuuron jälkeen.

Tontilla ollaan tehty erinäisiä hommia. Sellaisia hommia joihin omat taidot riittävät, eli lähinnä siivoilua, halon hakkuuta, halkokasan pinoamista, lautakasojen siirtelemistä ja ryteikön raivaamista. Lapsetkin suostuteltiin pomimimaan mätiä omenoita ämpäriin ja kantamaan lautoja, ja olikin ihan kiva kun koko perhe oli yhdessä omaa kotia ja pihamaata laittamassa. Tontilla on käynyt myös paljon vieraita, ja aina on yhtä kiva kun saa tavata kavereita. Pitäisi melkein virittää grilli tontille ja hoitaa ruokahuolto työnteon lomassa.



Viikonlopun aikana on tontille tuotu myös kolme kuormaa maata jolla tasoitetaan pihaa. Olisi hyvä jos saisimme osan pihasta kuntoon jo nyt syksyllä sillä ensi keväälle riittää kyllä pihaprojektia muutenkin. Taas on taitavia tyyppejä liikkeellä kun kuorma-auton kuljettava rutinoituneesti peruutteli ison auton siirtolavan ja rakennustelineiden välistä takapihalle. Itse kun en edes henkilöautoa tuonne uskaltaisi peruuttaa. Mietimme myös piatien tulevaa päällystä; asvaltti olisi käytännöllinen ja helppohoitoinen, luonnonkivet kauniimmat.

Ollaan myös mallailtu lattiakaakeleita ja parkettinäytteitä paikan päällä. Ensi viikon Habitaressa toivon löytäväni puuttuvia juttuja.


Ensi viikon mieheni on työmatkalla ja itse asennoidun autonkuljettajan rooliin ja tiukkaan viikkoon. Laskin että maanantain ja torstain välisenä aikana on meidän kahdella lapsella yhteensä 10 harrastusta tai muuta menoa. Osaan toki kulkevat itse, mutta on tämä arjen aikataulutus aikamoista.

Seuraavaksi raksalla asennetaan savupiippu, maanantaina tulee sekä sähkäri että putkimies suunnittelemaan omia hommiaan ja asennusporukka jatkaa vielä 2 viikkoa talon ulkopuolisten yksityiskohtien sekä sisäpuolen koolausten jne kanssa. Hyvin etenee siis. :)

2 kommenttia:

  1. Et ole tosissasi? Siis neljänä arki-iltana kahdella lapsella yhteensä 10 menoa? Pitäisikkö vähän hiljentää tahtia...

    VastaaPoista
  2. Näistä 2 on hammaslääkärikäyntiä ja kaksi menoa jotka vaan sattuivat tälle viikolle eivätkä ole normijuttuja...mutta kyllä olen ihan tosissani. Vähän epätasaisesti näitä kertyy...alkuviikolle painottuu näköjään tällä viikolla.

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!