torstai 20. syyskuuta 2012

Farrow & Ball - as perfect as colour gets

Värien mallailua tapettien ja lattian kanssa
Kävin tänään hakemassa uuden tummemman lattialaatan ABL-laatasta. Tuo on nyt perfect.


Olen aikalailla pakkomielteinen sisustaja. Tai ehkäpä pakkomielteinen monessa muussakin asiassa, mutta tässä sisustus- ja talonrakennusasiassa pakkomileteeni ovat tulleet esiin melko selkeästi.

Bongailen ideoita, värejä, materiaaleja ja esineitä netistä, mutta myös kaikista niistä sadoista sisustuslehdistä joita olen aikuisiälläni ostanut, saanut, perinyt ja dyykannut paperinkeräyksestä. Niinhän minä alunperin talomallimmekin bongasin; pienestä ilmoituksesta ruotsalaisen sisustuslehden viimeisiltä sivuilta.

Samoin on käynyt myös Farrow & Ballin maalien kanssa. Pikkuhiljaa olen törmännyt kyseiseen Englantilaiseen maali- ja tapettivalmistajaan yhä useammassa lehdessä. Niiden perusteella olen paukuttanut googlea ja keräillyt koneelleni ja pinterestiin kuvia. Ihania, täydellisiä ja täyteläisiä sävyjä jotka tekevät kodista kodikkaan. Ja kodikkuus on minulle omassa kodissa se kaikkein tärkein ominaisuus. Ei tarvitse olla designia, luksusta tai kimallusta. Vaan luokseen kutsuvaa, lämmintä ja kodikasta. Ja mielellään mielenkiintoisia yksityiskohtia, värien harmoniaa ja yllättäviä yhdistelmiä uutta ja vanhaa. (Meillä lähes kaikki kalusteet ovatkin käytettyinä ostettuja tai sukulaisilta perittyjä, ja mielestäni tavaroilla saaolla värikäs menneisyys. Muutamia modernimpia ja uusia juttuja sekaan, niin sitten ei talo näytä museolta.)

Suomessa Farrow & Ballin maaleja myy kaksi paikkaa joista toinen, Atmosfera, sijaitsee täällä kotikaupungissani Espoossa. Tilasin ihanan F&B:n värikartan varmaan jo vuosi sitten, ja tänään värikarttani onkin saanut useammalta taholta kommentteja; onpas ollut kovassa käytössä! No niin onkin; värikartta on ruttuinen ja siinä on paljon merkintöjä. Se on ollut minulle kovin rakas ja sitä on mallailtu niin kaakeleiden, tapettien kuin parkettimallien kanssa. :D

Meillä on tarkoitus maalata alakerrassa yhdellä neutraalilla mutta lämpimällä beigen-harmaalla sävyllä eteinen, portaikko, käytävä ja suurin osa olohuonetta. Yhdelle seinälle tulee se keittiön harmaakuvionen tapetti joka siis jatkuu keittiöstä koko seinän loppuun aina olohuoneen puolelle asti. Muuten kyseinen tila siis maalataan. Atmosferan Marian suosituksesta tähän tilaan harkitaan nyt *Skimming Stone* maalia. Itse olin miettinyt toista harmaampaa sävyä, mutta kun myyntinäyttelyssä näin kyseisen sävyn isommalla pinnalla tuntuikin se kovin kylmältä. Alakertaan tulee lisäksi *Theresa's Green* sävyä kodinhoitohuoneeseen. Tämä sävy on hyvin lähellä sitä lasikaakelin väriä joka tulee viereiseen kylpyhuoneeseen yhdelle seinälle. Tuo sävy valittiin siis sen perusteella.
Elephants breath (yläkerta) ja Skimming stone (alakerta). Sekä keittiön tapetti (Sandberg)

Yläkerran aula jossa on korkea katto ja suuri kaari-ikkuna saa todennäköisesti *Elephant's Breath* maalia pintaansa. Se on hiukan tummempi sävy kuin tuo Skimming stone, mutta sävyt sopivat täydellisesti yhteen keskenään. Ellei alakerran tv-huoneeseen keksitä tapettia, ajattelin maalata senkin huoneen tuolla *Norsun Hönkäyksellä*. Todella kaunis sävy, etenkin kun mallailin sitä luonnonvalkoisen kanssa, jalka- ja kattolistoja simuloidakseni.

Pojan huoneeseenhan tulee Sandbergin oranssinsävyinen tapetti yhdelle seinälle. Muihin seiniin tulee sitten *Hardwick white* maalia. Väri tosin ei ole valkoista nähnytkään, en oikein ymmärrä mistä tuo väri on saanut nimensä. Väri on sellainen hiukan mudan ja harmaan sävyinen, saman värinen kuin tapetin pohjaväri. Tosi kaunis.

Sain mukaani näistä neljästä sävystä pienet 100ml purkit joilla pääsen sotkemaan viikonloppuna. Jos värit ovat niin hyvät kuin miltä nyt vaikutti, tilataan näitä. Maalit tulevat valmiina Englannista, niitä ei siis sekoiteta täällä. Ymmärsin että värit olisivat tosi riittoisia, kun normimaalilla maalaa 7m2/litra, riittää tämä maali 12 neliöön. Kaksi kerrosta pitää toki maalata kuten muillakin väreillä.

Ja mikä parasta, sain tänään ihka-uuden värikartan. Vanhan kyllä säilön muistona tästä prosessista.

Theresas's green - Hardwick White - Skimming stone - Elephant's breath

Mitäs pidätte valitsemistani väreistä?
(näytön asetukset toki saattavat täysin vääristää värejä...) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!